Κυπριακό

Λευκωσία: Νέα ώθηση στο Κυπριακό μετά τις εκλογές στην Ελλάδα

Η Λευκωσία εκτιμά ότι μετά την ολοκλήρωση των εκλογών στην Ελλάδα, θα δοθεί νέα ώθηση στην προσπάθεια για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.

Σε συνέντευξη στην εφημερίδα "Η Καθημερινή" ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφέρει ότι αυτή η εκτίμηση προκύπτει στη βάση των επαφών που γίνονται με τα Ηνωμένα Έθνη.

Ο κύριος Χριστοδουλίδης προσθέτει ότι τρείς είναι οι επιλογές που έχουμε ενώπιόν μας: Ή να επιμείνουμε στις θέσεις μας γνωρίζοντας ότι η άλλη πλευρά δεν θα τις αποδεχθεί, συνεπώς δεν θα υπάρξει λύση, ή θα υιοθετήσουμε τις θέσεις της άλλης πλευράς για να εξαλειφθούν οι λόγοι διαφωνίας, κάτι που δεν μπορεί να γίνει, ή θα βάλουμε κάτω κάποιες ιδέες για προβληματισμό με στόχο την επίλυση των θεμάτων στα οποία υπάρχει διαφωνία.

Ιδέες, ωστόσο, προσθέτει, οι οποίες δεν ξεφεύγουν από το πλαίσιο της διζωνικής-δικοινοτικής ομοσπονδίας, καθότι η όποια προσπάθεια για κάτι τέτοιο θα ήταν ό,τι πιο αρνητικό για τις προσπάθειες επανένωσης της πατρίδας.

Ο υπουργός Εξωτερικών τονίζει ότι οι ιδέες του Προέδρου Αναστασιάδη, επί παραδείγματι για ένα κοινοβουλευτικό σύστημα διακυβέρνησης, έχουν στόχο να διερευνηθεί πώς μπορούν να ξεπεραστούν οι υφιστάμενες διαφωνίες στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να προχωρήσει η διαδικασία.

Προσθέτει πως αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σκεφτόταν μικροκομματικά ή δεν επιθυμούσε λύση του Κυπριακού δεν θα προβληματιζόταν.

Είναι απλό, δηλώνει, να λες όχι. Το θέμα, καταλήγει, είναι να δημιουργήσεις τις προϋποθέσεις ώστε να μπορείς να πεις ναι και αυτό θέλει σκληρή δουλειά.

Σύνταξη: Εύα Αργυρού
Πηγή: Καθημερινή

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...