Εσωτερική Ασφάλεια

«Λαβράκι» έβγαλε στα Πατήσια η Δίωξη Ναρκωτικών - Εξαρθρώθηκε κύκλωμα με πλοκάμια στην Ευρώπη – Κατασχέθηκαν 83 κιλά ηρωίνης! (βίντεο)

Στα δίχτυα της δίωξης ναρκωτικών έπεσε κύκλωμα που διακινούσε ηρωίνη σε όλη την Ευρώπη. Συνελήφθησαν δύο άτομα, ενώ αναζητείται και μια γυναίκα. Κατασχέθηκαν 83 κιλά ηρωίνης αξίας 1.650.000 ευρώ.

Σε μια ακόμα σημαντική επιτυχία προχώρησε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, καθώς κατάφερε να εξαρθρώσει διεθνές κύκλωμα ναρκωτικών που δραστηριοποιούνταν στην Τουρκία και διακινούσε μεγάλες ποσότητες ηρωίνης στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών αξιοποίησαν στο έπακρο τις πληροφορίες που είχαν για εισαγωγή από την Τουρκία στην Ελλάδα μεγάλης ποσότητας ηρωίνης και έδρασαν ανάλογα. Έτσι σε συνεργασία με το Γραφείο D.E.A. της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα, ξεσκεπάστηκε η δράση του κυκλώματος που διακινούσε τα ναρκωτικά.

Στο πλαίσιο της έρευνας και ύστερα από εξακριβώσεις χώρων, στοιχείων ατόμων και δημιουργίας profile, οι αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν τα μέλη του κυκλώματος όπως παράλληλα και τον χώρο που χρησιμοποιούσαν για να κρύβουν και να αποθηκεύουν την ηρωίνη.

Η επιχείρηση της αστυνομίας έγινε χθες (01.07.2019) το απόγευμα στα Πατήσια με τη συνδρομή και αστυνομικών της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.) της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η αστυνομία κατάφερε να συλλάβει δύο αλλοδαπούς ηλικίας 47 και 49 ετών που είναι μέλη του κυκλώματος. Παράλληλα ταυτοποιήθηκε και μια Ελληνίδα 25 ετών ως συνεργός του κυκλώματος και η οποία αναζητείται. Μετά από την έρευνα της αστυνομίας βρέθηκε και κατασχέθηκε συνολική ποσότητα ηρωίνης βάρους 82 κιλών και 724 γραμμαρίων η οποία ήταν συσκευασμένη.

Συγκεκριμένα βρέθηκαν σε 35 χάρτινα κουτιά παπουτσιών 56 πλαστικές συσκευασίες, αεροστεγώς σφραγισμένες με ηρωίνη, συνολικού μικτού βάρους 55 κιλών και 575 γραμμαρίων. Επίσης κατασχέθηκαν 56 νάιλον συσκευασίες, συνολικού μικτού βάρους 27 κιλών και 149 γραμμαρίων.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η αξία της ηρωίνης που κατασχέθηκε υπερβαίνει το 1.650.000 ευρώ. Παράλληλα οι αστυνομικοί κατέσχεσαν χρήματα και κινητά τηλέφωνα, ενώ οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

https://youtu.be/i90TzsrE3YY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...