Κύπρος

Κύπρος ’74: "Παρακαλούσα την Αγιά Παρασκευή να φέρει πίσω ζωντανό τον άντρα μου!"

Πολλά και μεγάλα τα θαύματα που η Αγία Παρασκευή έκανε και εξακολουθεί να κάνει στην Μαρτυρική μας Μεγαλόνησο, την Κύπρο.

Οι κάτοικοι της Κύπρου τιμούν με ιδιαίτερη ευσέβεια την Αγία Παρασκευή κάθε χρόνο καθώς οι μαρτυρίες για εμφανίσεις και θαύματα της Αγίας Παρασκευής συνομολογούνται από πολλούς πιστούς.

Η αναγνώστρια του orthodoxia.online κ. Γ.Α. θέλοντας να τιμήσει την Αγία Παρασκευή αλλά και την μνήμη του πατέρα της μας έστειλε την παρακάτω μαρτυρία για το θαύμα της Αγίας Παρασκευής στον αείμνηστοι πατέρα της, όπως της το διηγήθηκε η μητέρα της.

Ήταν το 74,, όταν έγινε το πραξικόπημα, στις 15 Ιουλίου και στις 20 Ιουλίου, η εισβολή των Τούρκων.
Τότε, τους είχαν καλέσει όλους ( Ελλήνων Κυπρίους) για να πολεμήσουν… Μαζί και ο πατέρας μου (Ανδρέας).

Επειδή τότε υπήρξε, ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΧΑΟΣ, γυρεύανε όλοι τους δικούς τους, και έτσι και η μάνα μου, απελπισμένα, γύρευε τον πατέρα μου…
Ήταν μόλις γεννήθηκα και με βάφτισαν.

Τότε η μαμά μου, παίρνει το ΣΤΑΥΡΟ, από μένα και τον παίρνει, στην εκκλησία μας, πάνω, στην εικόνα της Αγίας Παρασκευής και γονατιστή, προσευχότανε, για τρεις μέρες…
Παρακαλούσε ΤΗΝ ΑΓΙΑ, να φέρει, ζωντανό τον πατέρα μου, και να κάνει την γιορτή ΤΗΣ, κάθε χρόνο…
Στις τρεις μέρες, βρέθηκε ο πατέρας μου…

ΤΙ ΕΓΙΝΕ???????
Καθώς, διέταξε, ο αξιωματικός τους, να μπούνε όλοι στα φορτηγά, για να πάνε, από εκεί που ήσαν σε άλλην τοποθεσία,, ξαφνικά, έχουν γεμίσει όλα τα φορτηγά με στρατιώτες και δεν χωρούσαν άλλους..

Από τους λιγοστούς που έμειναν πίσω, γιατί δεν τους χωρούσαν ήταν και ο πατέρας μου..
Καθώς περιμένανε για να έρθουν αλλά φορτηγά, γα να τους παραλάβουν, οι Τούρκοι σκότωσαν όλους όσους ήταν μέσα στα φορτηγά, λίγο πιο κάτω τότε διέταξε ο αξιωματικός τους να πάνε πίσω.

Στην επιστροφή ο πατέρας μου, εκμυστηρεύτηκε στην μάνα μου, ότι έβλεπε την Αγία να είναι δίπλα του...

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ