Πολιτική

Κύθνος: Η πρώτη σκέψη των περισσότερων όταν μιλούν για διακοπές - Ένα νησί μια ανάσα από την Αθήνα (εικόνες)

Κυκλάδες, η πρώτη σκέψη των περισσότερων όταν μιλούν για διακοπές. Μπορεί ο νους να τρέχει σε πολύβουα σοκάκια και παραλίες γεμάτες κόσμο, ωστόσο υπάρχουν ορισμένα νησιά που κρατούν μέσα τους την κυκλαδίτικη μαγεία. Ενα από αυτά είναι η Κύθνος.

Μπορεί πολλοί να την προτιμούν για τριήμερα ή σαν δεύτερο προορισμό διακοπών, ωστόσο, η Κύθνος αξίζει τον χρόνο. Μόλις 2 ώρες από το Λαύριο και κάτι παραπάνω από τον Πειραιά, το πλοίο φτάνει σε ένα από τα πιο γραφικά νησιά των Κυκλάδων με τη δαντελωτή ακτογραμμή που σχηματίζει όρμους και παραλίες.

Οι περισσότερες παραλίες στην Κύθνο, έχει 92, είναι προσβάσιμες οδικός, αν και σε πολλές περιπτώσεις ο δρόμος είναι δύσκολος. Το τοπίο, ωστόσο, και τα καταγάλανα νερά αποζημιώνουν, όποιον γκρινιάξει στη διαδρομή. Οι περισσότερες από αυτές είναι ήσυχες και ιδανικές για να ξεχάσετε όσα σας τριβελίζουν το μυαλό.

Σίγουρα μία από τις ομορφότερες παραλίες της Κύθνου αλλά και του Αιγαίου, χωρίς υπερβολή είναι η Κολώνα. Η τεράστια λωρίδα άμμου ενώνει το νησί με τον Αγιο Λουκά. Μια επίσκεψη αξίζει σίγουρα, ωστόσο, προσέξτε τον δρόμο.

Απόκρουση
Ισως είναι η πιο δημοφιλής παραλία της Κύθνου και μία από τις οργανωμένες. Η χρυσαφένια παραλία με τα αρμυρίκια δημιουργούν ένα ονειρικό σκηνικό χαλάρωσης, ενώ η θέα στην Κολώνα κάνει την παραμονή εκεί μοναδική.

Αγιος Σώστης
Η βορειότερη παραλία της Κύθνου, αλλά προφυλαγμένη από τους αέρηδες. Η ακτή έχει ψιλό βοτσαλάκι και τα νερά είναι σχετικά βαθιά. Εκεί, να πάτε όταν θέλετε να ησυχάσετε καθώς δεν φτάνουν πολλοί μέχρι εκεί.

Αγιος Στέφανος
Στην πανέμορφη αυτή παραλία εναλλάσσεται το βότσαλο με την άμμο, ενώ από πάνω απλώνεται ο οικισμός του Αγίου Στεφάνου. Εκεί, υπάρχουν δύο ταβερνάκια, όπου ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει τοπικά πιάτα και μεζέδες με προϊόντα από τις γύρω αυλές.

Γαϊδουρομάντρα
Μπορεί η πρόσβαση να είναι κάπως δύσκολη καθώς το αυτοκίνητο φτάνει μέχρι ενός σημείου, ωστόσο, η ηρεμία και τα νερά διώχνουν κάθε αρνητική σκέψη. Τα πεντακάθαρα νερά «σκάνε» στην αμμουδιά, η οποία αμμώδης με άσπρα βότσαλα. Η παραλία δεν συγκεντρώνει πολύ κόσμο, άρα αποτελεί ιδανικό προορισμό χαλάρωσης. Μην ξεχάσετε να πάτε οργανωμένοι καθώς δεν υπάρχει κάποιο μαγαζί ή ταβέρνα κοντά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ