Αθλητισμός

Κόπα Αμέρικα: Το Περού «συνέτριψε» με 3-0 την Χιλή - Στον τελικό μετά από 44 χρόνια (βίντεο)


Μία από τις πλέον ιστορικές στιγμές του στο ποδόσφαιρο ζει το Περού, που διέλυσε την κάτοχο των τελευταίων δύο Κόπα Αμέρικα, Χιλή (3-0) και πέρασε στον τελικό της διοργάνωσης!

Οι Περουβιανοί έκαναν εξαιρετικό παιχνίδι και με τον τερματοφύλακα Γκαγιέσε να κάνει εκπληκτική εμφάνιση, έφτασαν στην πρόκριση σε τελικό για πρώτη φορά μετά από 44 ολόκληρα χρόνια!

Από την αρχή το Περού μπήκε δυνατά στο ματς. Ο Εντισον Φλόρες έχασε μία καλή ευκαιρία στο 15’, αλλά στο 21’ μετά από πάσα με κεφαλιά του Αριας, έπιασε ένα διαγώνιο σουτ μέσα από την μικρή περιοχή και έβαλε το Περού μπροστά στο σκορ. Στο 37’, μετά από ένα τραγικό λάθος του τερματοφύλακα της Χιλής, Αρίας, που έκανε λάθος έξοδο, ο Γκερέρο έκανε τη σέντρα και ο Γιοτούν πλάσαρε άνετα για να κάνει το 2-0 για την ομάδα του.

Πίεσε η Χιλή, αλλά χωρίς αποτέλεσμα
Το ημίχρονο τελείωσε έτσι, με την Χιλή να πιέζει στο δεύτερο. Στο 51’ ο Βάργκας σημάδεψε το δοκάρι, ενώ στο 59’ το Περού έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Γιοτούν να πλασάρει άουτ σε κενή εστία. Στο 75’ ο Βάργκας χάνει τετ α τετ, ενώ στο 82’ ο Σάντσες βλέπει ξανά τον Γκαγιέσε να αποκρούει το σουτ του. Τελικά το 3-0 ήρθε για το Περού στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Γκερέρο να βγαίνει στη κόντρα και αφού πέρασε και τον Αρίας, πλάσαρε σε κενή εστία.

Στην τελευταία φάση του αγώνα η Χιλή κέρδισε πέναλτι, με τον Βάργκας να επιχειρεί να το εκτελέσει με σκαφτό, αλλά και πάλι ο γκολκίπερ των Περουβιανών απέκρουσε εύκολα, αφού κατάλαβε την πρόθεσή του (η μπάλα χτύπησε και στο δοκάρι). Έτσι, το Περού θα διεκδικήσει το τρόπαιο από την διοργανώτρια Βραζιλία, παίζοντας για πρώτη φορά στον τελικό της διοργάνωσης, μετά το 1975 όταν και είχε κατακτήσει το τρόπαιο απέναντι στην Κολομβία.

Χιλή – Περού 0-3
Χιλή: Αρίας, Ισλα, Μεδέλ, Μαριπάν (89’ Καστίγιο), Μποσεζούρ, Βιδάλ, Πούλγκαρ, Αρανγκουίθ, Φουενζαλίδα (46’ Σαγκάλ), Σάντσες, Βάργκας.

Περού: Γκαγιέσε, Αντβινκούλα, Ζαμπράνο, Αμπράμ, Τραούκο, Τάπια, Γιοτούν, Καρίγιο (71’ Πόλο), Κουέβα (80’ Μπαγιόν), Φλόρες (50’ Γκονζάλες), Γκερέρο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...