Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης σε αυριανό Υπουργικό Συμβούλιο: "Όχι" στις προσλήψεις συγγενών- Μείωση μετακλητών υπαλλήλων

Τις "κόκκινες γραμμές" του νέου μοντέλου διακυβέρνησης που θέλει να προωθήσει, θα περιγράψει στο πρώτο αυριανό υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ασυμβίβαστο για τους Υπουργούς της Κυβέρνησης, συγκεκριμένοι στόχοι υπουργών και μείωση μετακλητών υπαλλήλων οι πρώτες "μεταρρυθμίσεις".

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, κάθε υπουργός θα παραλάβει ένα φάκελο με τον εξαμηνιαίο σχεδιασμό του τομέα ευθύνης του.

Συγκεκριμένοι στόχοι 

Σε αυτόν, θα περιγράφονται λεπτομερώς οι συγκεκριμένοι στόχοι που θα πρέπει να επιτευχθούν ανά υπουργείο μέχρι το Δεκέμβριο και ο τρόπος της αξιολόγησης κάθε κυβερνητικής δράση. Επιπροσθέτως στους υπουργούς και τους υφυπουργούς θα τεθούν ασυμβίβαστα.

Μεταξύ άλλων θα απαγορευθεί η πρόσληψη συγγενών πρώτου και δεύτερου βαθμού, ενώ απαγόρευση σύναψης οποιασδήποτε σύμβαση με το δημόσιο θα έχουν και οι σύζυγοι, όπως και τα παιδιά των κυβερνητικών στελεχών.

Σε όλο το κυβερνητικό σχήμα -υπουργούς, υφυπουργούς και γενικούς και ειδικούς γραμματείς- θα απαγορευθεί οποιασδήποτε παράλληλη επαγγελματική και επιχειρηματική δραστηριότητα.

Μειώνονται οι γενικές γραμματείες των υπουργείων 

Οι γενικές γραμματείες των υπουργείων θα μειωθούν από 93 σε 60, ενώ δραστικά μειωμένος θα είναι και ο αριθμός των μετακλητών υπαλλήλων που μπορούν να τοποθετήσουν τα μέλη της κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...