Αθλητισμός

Κρίστιαν Γκολομέεβ: Ο Έλληνας κολυμβητής «φαινόμενο» -«Δεν μπορώ να το πιστέψω, μου ανοίγει την όρεξη»

Ο Κρίστιαν Γκολομέεβ απέδειξε ότι είναι ένα κολυμβητικό «φαινόμενο», καταφέρνοντας να ανέβει στο δεύτερο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στα 50μ ελεύθερο, το Σάββατο (27/7) στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Νότιας Κορέας και πέτυχε μία τεράστια διάκριση, κάνοντας υπερήφανη όλη τη χώρα.

Το ασημένιο μετάλλιο του Κρίστιαν Γκολομέεβ ήρθε 14 χρόνια μετά το χρυσό του Άρη Γρηγοριάδη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μόντρεαλ (2005) στα 50μ ύπτιο.

Ο Έλληνας κολυμβητής ήταν εξαιρετικός στον τελικό, τερματίζοντας στη 2η θέση με 21.45 και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο. Το χρυσό πήρε ο Αμερικανός Κάλεμπ Ντρέσελ με 21.04, ενώ ο Βραζιλιάνος Μπρούνο Φράτελ τερμάτισε, επίσης, σε χρόνο 21.45 και βρέθηκε στην ίδια θέση με τον Γκολομέεβ.

«Ήταν πολύ ωραία κούρσα, ήμουν έτοιμος, το ήθελα πάρα πολύ, ήμουν συγκεντρωμένος και πολύ χαρούμενος με το χρόνο, που ήταν ένα εκατοστό από το Πανελλήνιό μου ρεκόρ. Ένιωθα ωραία, βλέποντας δίπλα μου τον Φράτους. Προσπάθησα πολύ στα τελευταία μέτρα και μου βγήκαν σχεδόν όλα σωστά. Δε θα πω ότι το περίμενα, αλλά πίστευα ότι αν τα κάνω όλα σωστά θα ήμουν στα μετάλλια. Θέλω να το αφιερώσω στο θείο μου και στη θεία μου, στην γυναίκα μου τη Λίντζι και στον πατέρα μου δεν είναι στη ζωή.

Είναι το δεύτερο μετάλλιο σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα για την Ελλάδα μετά του Γρηγοριάδη το 2005 και ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω. Αυτό, μου δίνει την ενέργεια να συνεχίσω για του χρόνου, που είναι Ολυμπιακή χρονιά. Πραγματικά μου ανοίγει την όρεξη και θα προσπαθήσω δυνατά, να δουλέψω πιο σκληρά, να βελτιώσω ότι ατέλειες που έχω και να πάω ακόμα καλύτερα», δήλωσε ο Έλληνας κολυμβητής.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ