Αρχείο

Κρήτη: Θρίλερ με την εξαφάνιση της βιολόγου – Αμοιβή 50.000 σε όποιον βοηθήσει τις έρευνες

Το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ προσφέρουν συνάδελφοι, συγγενείς και φίλοι της 60χρονης Αμερικανίδας Eaton Suzanne, για να βρεθεούν τα ίχνη της που  αγνοούνται από το πρωί της Τρίτης.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η συνάδελφος της 60χρονης, Εμμανουέλλα Φιλιππίδη, το ποσό θα δοθεί σε οποίους δώσουν πληροφορίες που θα βοηθήσουν στoν εντοπισμό της 60χρονης γυναίκας που με την επιστημονική της ιδιότητα βρισκόταν στα Χανιά στο πλαίσιο συνεδρίου στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης.

Για τον εντοπισμό της γυναίκας συνεχίστηκαν και σήμερα οι έρευνες σε στεριά και θάλασσα και με τη συνδρομή όλων των διαθέσιμων μέσων χωρίς ωστόσο να υπάρχει αποτέλεσμα.

Έρευνες με σκύλο και drone

Οι έρευνες, από ξηρά, αέρα και θάλασσα, για τον εντοπισμό της Αμερικανίδας, η τύχη της οποίας αγνοείται από την Τρίτη 2 Ιουλίου από το Καστέλι Κισσάμου, άρχισαν το πρωί της Πέμπτης και συνεχίζονται και σήμερα, ενώ σε αυτές θα λάβουν μέρος ακόμα περισσότερες δυνάμεις

Οι έρευνες επικεντρώθηκαν σε όλη την ακτογραμμή από Κολυμπάρι μέχρι Μένιες και Ραβδούχα, σε όλη τη χερσόνησο Ροδωπού και στον ευρύτερο θαλάσσιο χώρο των κόλπων Χανίων και Κισσάμου. Σε αυτές συμμετείχαν εκτός από άνδρες της Πυροσβεστικής του Λιμενικού και της ΕΛΑΣ, τμήματα των Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού, της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών Χανίων, ενώ έγιναν έρευνες και από αέρος με αεροσκάφος της Αερολέσχης Χανίων.

Ήδη πάντως στις έρευνες συμμετέχει κλιμάκιο της ΕΜΑΚ με ειδικά εκπαιδευμένο σκυλί και drone, δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ και προσωπικό του λιμενικού.

Σύμφωνα με το Silver Allert που εκδόθηκε την ημέρα που εξαφανίστηκε από το Κολυμπάρι του Δήμου Πλατανιά, φορούσε πιθανότατα ροζ μπλουζάκι, λευκό σορτς και αθλητικά παπούτσια. Ωστόσο το τηλέφωνό της, σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr το είχε αφήσει στο ξενοδοχείο, όπου διέμενε.

Στην Αμερικανίδα επιστήμονα άρεσε η πεζοπορία και για αυτό οι έρευνες ξεκίνησαν χθες στην ευρύτερη περιοχή γύρω από την Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης, όπου διεξάγεται το διεθνές συνέδριο. Εργαζόταν στο Max Planck, στην Δρέσδη της Γερμανίας.

Πάντως από τις αρχές χαρακτηρίζεται μυστηριώδης η εξαφάνιση της γυναίκας, καθώς αν και έχει ερευνηθεί εξονυχιστικά ολόκληρη η ευρύτερη περιοχή, εντούτοις δεν έχει εντοπιστεί κάποιο ίχνος της 60χρονης.

Σημειώνεται πως στα Χανιά βρίσκονται συγγενείς της γυναίκας, ενώ και στα social media έχει δημιουργηθεί σχετική σελίδα που ζητά τη συνδρομή όποιων γνωρίζουν κάτι για το συμβάν.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ