Κοινωνία

Κρήτη: Έζησαν τον εφιάλτη ενώ τους «κατάπιναν» τα κύματα - Δείτε βίντεο της διάσωσης

Οι θυελλώδεις άνεμοι που έπνεαν στην Κρήτη χθες (30/6) είχαν ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται μεγάλα κύματα, καθιστώντας το μπάνιο στην θάλασσα, αν μη τι άλλο μία άκρως επικίνδυνη περίπτωση.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το neakriti.gr, εκτός από τις ώρες αγωνίας που έζησαν δύο παιδιά στην θάλασσα των Γουρνών, κινδυνεύοντας να πνιγούν, εξίσου εφιαλτικές στιγμές έζησαν κολυμβητές στην παραλία των Μαλίων.

Ώρα 12 το μεσημέρι και τα μεγάλα κύματα σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους και τα υπόγεια ρεύματα αποδείχτηκαν «εχθρός» για την ζωή μίας 31χρονης Ρωσίδας τουρίστριας που παρασύρθηκε από τα νερά και ενώ τα κύματα την έσπρωχναν προς τα μέσα, για εκείνη ήταν αδύνατο εκείνη να βγει προς τα έξω.

Σωτήρια αποδείχτηκε η παρέμβαση ναυαγοσώστης από την Ναυαγοσωστική Σχολή Κρήτης «Ωκεανίς» που με κίνδυνο και της δικής του ζωής κατάφερε να βγάλει σώα την αλλοδαπή του τουρίστρια έχοντας και η ίδια υποστεί ισχυρό σοκ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ίδιο σημείο νωρίτερα ο ίδιος ναυαγοσώστης είχε ανασύρει ακόμα έναν 60χρονο τουρίστα, ενώ στις 15:00 μια παρέα Άγγλων που παρασύρθηκε από τα ρεύματα, με την βοήθεια των ναυαγοσωστών μας :Τάκη Μαλεζά , Αλέξανδρο Παυλίδη, Σταμαθουδάκη Γιάννη κατάφεραν να βγάλουν έξω τους τρεις 18χρονους Άγγλους .

Το βίντεο από την στιγμής της διάσωσης από την συγκεκριμένη περιοχή είναι άκρως ενδεικτικό της επικίνδυνης κατάστασης που είχε δημιουργηθεί για τα δύο άτομα στην θαλάσσια περιοχή των Μαλίων.

Πηγή: neakriti.gr

Δείτε το βίντεο:

https://youtu.be/deUgdqM95pU

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές