Κόσμος

"Κοινής αποδοχής" ο διάδοχος της Κριστίν Λαγκάρντ στο ΔΝΤ - Ποιο όνομα ακούγεται

Σε αναζήτηση υποψηφίου κοινής αποδοχής, που θα διαδεχθεί την Κριστίν Λαγκάρντ στο τιμόνι του ΔΝΤ βρίσκεται η ΕΕ, σύμφωνα με ανώτερο Ευρωπαίο αξιωματούχο.

Το ΔΝΤ πρέπει να αντικαταστήσει την Λαγκάρντ καθώς οι ηγέτες της ΕΕ την επέλεξαν την περασμένη εβδομάδα ως την επόμενη πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αξίωμα το οποίο θα αναλάβει τον Νοέμβριο. «Υπάρχει ισχυρή βούληση μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών να καταλήξουν σε έναν υποψήφιο», δήλωσε ο αξιωματούχος αυτός, ο οποίος ζήτησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, πριν από τη σημερινή συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης κατά την οποία πιθανολογείται ότι θα συζητηθεί ανεπισήμως το θέμα.

Ο αξιωματούχος δήλωσε πως ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο, είναι μεταξύ αυτών που εργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση, μαζί με τη Φινλανδία, η οποία προεδρεύει της ΕΕ κατά το τρέχον εξάμηνο. Ένας αξιωματούχος είπε πως μερικές χώρες της ΕΕ θέλουν ως υποψήφιο κάποιον από χώρα μέλος της ΕΕ, κάτι που σημαίνει ότι αποκλείονται υποψήφιοι από τη Βρετανία, που πρόκειται να αποχωρήσει από την ΕΕ στα τέλη Οκτωβρίου.

Ποια ονόματα ακούγονται για τη διαδοχή της Κριστίν Λαγκάρντ
Ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Μαρκ Κάρνεϊ είχε αναφερθεί ως ένας από τους πιθανούς Ευρωπαίους υποψηφίους γα τη διαδοχή της Λαγκάρντ στο ΔΝΤ, σε δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης. Αν και γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Καναδά, ο Κάρνεϊ, ο οποίος είναι επίσης πρώην διοικητής της Τράπεζας του Καναδά, διαθέτει βρετανικό και ιρλανδικό διαβατήρια επιπλέον της καναδικής υπηκοότητάς του.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ