Μέση Ανατολή

Κλιμακώνει η Βρετανία: Στέλνει και δεύτερο πλοίο στον Κόλπο του Ιράν

Το αντιτορπιλικό του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού HMS Duncan έχει φτάσει στον Περικό Κόλπο προκειμένου να συνοδεύει τα βρετανικά πλοία.

Μια εβδομάδα μετά την κατάσχεση βρετανικού τάνκερ από τις αρχές του Ιράν το αντιτορπιλικό του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού HMS Duncan έφτασε στον Κόλπο του Ιράν για να συνοδεύει τα βρετανικά πλοία.

Στις αρχές του μήνα το HMS Duncan αναπτύχθηκε στη Μαύρη Θάλασσα για την άσκηση Sea Breeze 2019, για συμμετοχή σε ναυτικές ασκήσεις με το ΝΑΤΟ και τις χώρες - συμμάχους.

«Έχουμε αλλάξει τοποθεσία από την ανάπτυξη στη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα, η οποία περιλάμβανε στήριξη στη γαλλική ομάδα κρούσης αεροπλανοφόρων για επιχειρήσεις στη Συρία», δήλωσε ο διοικητής του πλοίου.

Η ανακοίνωση έρχεται λίγες ώρες αφότου ο πρόεδρος του Ιράν χαρακτήρισε την παρουσία ξένων δυνάμεων ως τον κύριο παράγοντα που τροφοδοτεί τις εντάσεις στη Μέση Ανατολή.

Το αντιτορπιλικό θα φύγει στο τέλος του Αυγούστου και θα αντικατασταθεί αργότερα μέσα στο έτος από το HMS Kent, που είναι φρεγάτα.

Το Βασιλικό Ναυτικό ανήγγειλε την ανάπτυξή του πριν από περίπου τρεις εβδομάδες, αφού το HMS Montrose - μέχρι τώρα το μοναδικό βρετανικό πολεμικό πλοίο στην περιοχή – βρέθηκε αντιμέτωπο με ιρανικά πλοία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...