Κοινωνία

Κλειστή παραμένει σήμερα η Μονή Δαφνίου- Προκλήθηκαν προβλήματα από τον σεισμό

Κάποια προβλήματα με πτώσεις ψηφίδων και σοβάδων από τον σεισμό των 5,1 Ρίχτερ που έπληξε την Παρασκευή την Αττική στη Μονή Δαφνίου, την καθιστούν κλειστή για σήμερα μέχρι να επιμεληθούν του θέματος οι αρμόδιοι.

Κλειστή θα παραμείνει σήμερα Σάββατο η Μονή Δαφνίου, λόγω των προβλημάτων που καταγράφηκαν από τον σεισμό των 5,1 Ρίχτερ στην Αττική.

Όπως ενημέρωσε από χθες Παρασκευή το υπουργείο Πολιτισμού, σύμφωνα με νεότερο έλεγχο που πραγματοποιήθηκε ώρες από την αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής στη Μονή Δαφνίου, διαπιστώθηκε πτώση ψηφίδων.

Το μνημείο θα παραμείνει σήμερα Σάββατο προκειμένου να επιληφθεί του θέματος το επιστημονικό προσωπικό της Εφορείας.

Είχε προηγηθεί μια πρώτη καταγραφή για ζημιές στη Μονή Δαφνίου η οποία έδειξε κατακρήμνιση του ανατολικού τμήματος του βορείου εξωτερικού περιβόλου και προβλήματα στους σοβάδες του καθολικού.

Από τους ελέγχους, μικρό πρόβλημα καταγράφηκε στην ανακαινισμένη Στοά του Αττάλου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Διευθύντριας του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου Αθηνών δεν φαίνεται να υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα, παρά μόνον μικρές μετακινήσεις μικρών αντικειμένων και πτώσεις νομισμάτων. Κάποια προβλήματα παρατηρήθηκαν στο κτίριο της Δουκίσσης Πλακεντίας.

Κάποια, πιθανώς επιφανειακά προβλήματα παρατηρήθηκαν μετά τον σεισμό στους σοβάδες στο κτίριο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου. Οι μηχανικοί του Υπουργείου έχουν επιληφθεί σχετικά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ