Κόσμος

Κιλιντσάρογλου: Η Τουρκία έμεινε πλέον ολομόναχη στην ανατολική Μεσόγειο

Σε πλήρη απομόνωση στην ανατολική Μεσόγειο οδηγείται η Τουρκία, λόγω της επιθετικής διπλωματικής πολιτικής που ακολούθησε στο ζήτημα της Κύπρου και της κυπριακής ΑΟΖ.

Αυτό υποστήριξε ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας, Κεμάλ Κιλιντσάρογλου, σε μια αγωνιώδη ομιλία που απηύθυνε στο κοινοβούλιο.

Ο Κιλιντσάρογλου, παρατηρώντας την προκλητική στάση του Ερντογάν στο θέμα της Κύπρου, αναφέρθηκε αρχικά στις κυρώσεις που επέβαλλε η ΕΕ στην Τουρκία, αλλά και στη στρατηγική συνεργασία των χωρών που περιβάλλουν την Κύπρο.

«Στην ανατολική Μεσόγειο μείναμε μόνοι, είμαστε ολομόναχοι» ανέφερε ο πρόεδρος των κεμαλιστών του CHP (Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα), όπως μετέδωσε νωρίτερα ο ΣΚΑΪ. «Υπάρχει πετρέλαιο, υπάρχει φυσικό αέριο. Εκεί βρίσκονται το Ισραήλ, η Ελλάδα, η Αίγυπτος, ο Λίβανος, η ελληνοκυπριακή διοίκηση (σ.σ. Κύπρος). Ομως απουσιάζει η Τουρκία και είναι μόνη της» προσέθεσε ο Κιλιντσάρογλου.

«Καρφιά» κατά Ερντογάν για την απομόνωση της Τουρκίας
Ο επικεφαλής του CHP στη συνέχεια εξήγησε γιατί η Τουρκία οδηγήθηκε σε απομόνωση στην ανατολική Μεσόγειο, εξαπολύοντας -διακριτικά- «καρφιά» κατά του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Γιατί συνέβη αυτό; Γιατί είναι βαρύτατο το τίμημα της εξωτερικής πολιτικής που είναι γεμάτη με περιπέτειες και είναι απρόβλεπτη» επισήμανε ο Κεμάλ Κιλιντσάρογλου.

Να σημειωθεί ότι η Αγκυρα αντέδρασε ανακοίνωση των ΗΠΑ περί διακοπής του προγράμματος προμήθειας των αεροσκαφών F-35 χαρακτηρίζοντας άδικη την απόφαση της Ουάσινγκτον.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...