Πολιτική

Καθαρό προβάδισμα της ΝΔ: Στις 15,5 μονάδες η διαφορά με ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την Public Issue - Αναμένεται συντριβή για τον Τσίπρα! (upd)

Νέα δημοσκόπηση εμφανίζει τη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει αυξηθεί και να διαμορφώνεται στις 15,5 μονάδες, τρεις ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Στη δημοσκόπηση από το πολιτικό βαρόμετρο της Public Issue για τον Ιούλιο, εκτιμάται ότι η ΝΔ θα υπερβεί το 40% και θα εξασφαλίσει άνετη κοινοβουλευτική αυτοδυναμία σε όλα τα σενάρια (πέντε, έξι και επτά κόμματα στη Βουλή).

Η διαφορά εκλογικής επιρροής ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, 15,5%, αν επαληθευτεί, υπερβαίνει σημαντικά την αντίστοιχη «ψαλίδα» των ευρωεκλογών (9,4%).

 

H ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ PULSE

Καθαρό προβάδισμα …. της ΝΔ απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η τελευταία δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΙ, τρεις μέρες πριν τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Συγκεκριμένα τα ποσοστά των κομμάτων διαμορφώνονται σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Pulse ως εξής:

Νέα Δημοκρατία: 36

ΣΥΡΙΖΑ: 28

ΚΙΝΑΛ: 7

ΚΚΕ: 5

Χρυσή Αυγή: 4

Ελληνική Λύση: 3

ΜέΡΑ25: 4

Το 89% των ερωτηθέντων δηλώνει πως θα πάει σίγουρα ή σχεδόν σίγουρα να ψηφίσει στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Το 36% θεωρεί καλύτερο για τον τόπο μια αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ, το 15% αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, το 11% κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τη ΝΔ, ενώ το 17% κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην παράσταση νίκης το 69% θεωρεί πως θα κερδίσει τις εκλογές η ΝΔ, έναντι 19% που θεωρεί ότι θα νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην καταλληλότητα για πρωθυπουργό, το 37% απαντά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το 31% ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ 28% απαντά «κανένας».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές