Κόσμος

Ιράν: Σε ψυχιατρική κλινική νοσηλεύεται η Ναζανίν Ζαγαρί-Ράντκλιφ

Σε ψυχιατρική πτέρυγα νοσοκομείου στην Τεχεράνη, νοσηλεύεται η Ναζανίν Ζαγαρί-Ράτκλιφ, η Ιρανοβρετανή που έχει φυλακιστεί στο Ιράν από το 2016, με την κατηγορία για συνωμοσία και υποκίνηση στάσης.

Η Ράντκλιφ μεταφέρθηκε σε ψυχιατρική πτέρυγα, όπου νοσηλεύεται επιτηρούμενη από μέλη των Φρουρών της Επανάστασης, όπως γνωστοποίησε η οικογένειά της. Σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης «Απελευθερώστε τη Ναζανίν», η οποία αγωνίζεται για την αποφυλάκισή της και επικεφαλής της είναι ο σύζυγός της Ρίτσαρντ Ράτκλιφ, η 40χρονη γυναίκα μετήχθη τη Δευτέρα από τη φυλακή της Εβίν στο νοσοκομείο Ιμάμ Χομεϊνί, όπου ο πατέρας της, που περίμενε μάταια για να τη δει επί τέσσερις ώρες.

Η διάρκεια και ο σκοπός της νοσηλείας της Ζαγαρί-Ράτκλιφ δεν έχουν διευκρινιστεί, σύμφωνα με την οργάνωση, η οποία επισημαίνει επίσης πως είναι «ασυνήθιστο οι πολιτικοί κρατούμενοι να φρουρούνται, κατά τη διάρκεια νοσηλειών τους σε νοσοκομεία, από τους Φρουρούς της Επανάστασης».

Η Ράντκλιφ σε ψυχιατρική πτέρυγα μετά από απόφαση ψυχιάτρου
Η μεταγωγή της σε νοσοκομείο συστάθηκε από ψυχίατρο, λόγω της «σοβαρής επιδείνωσης» της κατάστασής της και του «κινδύνου να πάρει η ίδια την κατάσταση στα χέρια της», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

«Ήμουν καλά στην υγεία μου και ευτυχής όταν ήρθα στο Ιράν να δω τους γονείς μου», είπε, κατά την οικογένειά της, η Ναζανίν Ζαγαρί-Ράτκλιφ πριν μεταφερθεί στο νοσοκομείο. «Τρία χρόνια και κάτι αργότερα, εισάγομαι σε κλινική ψυχικής υγείας. Δείτε με τώρα, πάω στο άσυλο», συμπλήρωσε η Ναζανίν που η Βρετανία της έχει χορηγήσει διπλωματική προστασία.

Η Ζαγαρί-Ράτκλιφ συνελήφθη την 3η Απριλίου 2016 στο αεροδρόμιο της Τεχεράνης, ενώ ετοιμαζόταν να εγκαταλείψει το Ιράν, όπου είχε επισκεφθεί μαζί με την μικρή της κόρη Γκαμπριέλα την οικογένειά της. Καταδικάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2016 να εκτίσει ποινή φυλάκισης πέντε ετών για τη συμμετοχή της το 2009 σε διαδηλώσεις με σκοπό την ανατροπή του καθεστώτος, υποκίνηση στάσης και κατασκοπεία, κατηγορίες που αρνήθηκε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...