Κοινωνία

Θλίψη για τη Μαρία Βλάχου, σύμβολο της νεανικής επιχειρηματικότητας – Νικήθηκε από τον καρκίνο στα 39 της χρόνια


Στο πένθος βύθισε όσους τη γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί της η είδηση πως η Μαρία Βλάχου, σε ηλικία μόλις 39 ετών, έφυγε από τη ζωή. Η νεαρή επιχειρηματίας, μιας από τους πρωτοπόρους της νεοφυούς επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, έφυγε από τη ζωή νικημένη από τον καρκίνο.

«Όταν η κάμπια κατάλαβε πως η ζωή της τελείωνε ξεκίνησε να πετάει. Η Μαρία μας σήμερα έγινε πεταλούδα», με αυτά τα σπαρακτικά λόγια, η αδερφή της Πένυ, αποχαιρέτισε τη Μαρία Βλάχου και έκανε γνωστό ο θλιβερό νέο.

https://www.facebook.com/penny.vlachou.9/posts/10158594323840130&width=500

Η Μαρία Βλάχου είχε μόλις ξεκινήσει τη δική της οικογένεια αλλά παρά τη μάχη της με τον καρκίνο, δεν κατάφερε να βγει νικήτρια από αυτή τη μάχη.

Η Μαρία Βλάχου μιλούσε εννέα ξένες γλώσσες. Έκανε καριέρα ως λέκτορας ξένων γλωσσών σε ευρωπαϊκά πανεπιστήμια και ήταν μεταφράστρια της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής στις Βρυξέλλες. Είχε κάνει διδακτορικό στη συγκριτική λογοτεχνία και πριν από χρόνια κλήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Σμύρνης να διδάξει δίδαξε αρχικά ιταλική φιλολογία και ελληνικά στο Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού.

Πένυ και Μαρία Βλάχου, το 2007, αποφάσισαν να αφήσουν πίσω τους τη ζωή στο εξωτερικό και τη φιλολογία και να επιστρέψουν στην Ελλάδα και την Κόρινθο για να δημιουργήσουν κάτι νέο.

Η ιδέα τους ήταν πρωτοποριακή και αποδείχθηκε άκρως επιτυχημένη. Ίδρυσαν την εταιρία Feréikos με έδρα την Αρχαία Κόρινθο. Πρόκειται για μια εταιρία εκτροφής σαλιγκαριών, η οποία κατάφερε και εδραιώθηκε πολύ γρήγορα.

Τη Μαρία Βλάχου αποχαιρέτισε με μια συγκινητική ανακοίνωση και η Ένωση Νεοφυών Επιχειρήσεων: «Πριν από λίγο χάσαμε μία καλή φίλη, έναν υπέροχο, εξαιρετικά νέο άνθρωπο, μία λαμπρή επιχειρηματία, σύμβολο της ελληνικής νεοφυούς επιχειρηματικότητας και της Ελλάδας που επιμένει και αγωνίζεται, μία νέα κοπέλα που μόλις είχε ξεκινήσει τη δική της οικογένεια. Αυτόν τον αγώνα δεν κατάφερε δυστυχώς να τον κερδίσει. Καλό σου ταξίδι Μαράκι μας, από όλους και όλες μας στην Ένωση Νεοφυών Επιχειρήσεων. Η Ένωσή μας εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά της στην οικογένειά και τους φίλους της».

Στο site της εταιρίας, παρουσιάζοντας την Feréikos, η Πένυ και η Μαρία Βλάχου την είχαν περιγράψει ως εξής: «Πριν δημιουργήσουμε την εταιρεία Feréikos, ταξιδέψαμε, σπουδάσαμε και εργαστήκαμε σε διάφορες χώρες της Ευρώπης. Λόγω του ότι και οι δύο ως αρχικές σπουδές είχαμε επιλέξει την φιλολογία, για την ονομασία της εταιρίας ήταν φυσικό να διαλέξουμε μια αρχαιοελληνική λέξη: Έτσι, το όνομα Feréikos προέρχεται από τα λήμματα (φέρω + οίκος), δηλαδή «κουβαλώ το σπίτι μου» όπως ακριβώς και το σαλιγκάρι. Η εταιρία διαχειρίζεται εξ ολοκλήρου τη διαδικασία των σαλιγκαριών: Από την πρώτη ανάλυση του εδάφους ενός εκτροφείου έως και την τελική τυποποίηση και συσκευασία τους. Επιπλέον, επιβλέπουμε την παγκόσμια ανάπτυξη της εκτροφής σαλιγκαριών παρέχοντας εκπαίδευση και τεχνογνωσία, η οποία προέρχεται από την πολυετή εμπειρία μας στον χώρο της βιομηχανίας.

Η εμπειρία μας σε συνδυασμό με συνεχή έρευνα και συνεργασίες με αξιόπιστους φορείς συμβάλλει στη διαρκή βελτίωση της μεθοδολογίας και στην τεχνική υποστήριξη προς τους 210 εκτροφείς. Στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις μας, δημιουργούμε καινοτόμα προϊόντα που βασίζονται σε παραδοσιακές, υγιεινές, μεσογειακές συνταγές. Όλα τα προϊόντα μας είναι χωρίς συντηρητικά, χρώματα και πληρούν τις υψηλότερες προδιαγραφές προτύπων ποιότητας.

Το σλόγκαν που μας εκφράζει είναι το: “Σπίτι μου σπιτάκι μου». Γι’ αυτό, ακριβώς επενδύσαμε στη δημιουργία σπιτικών προϊόντων με υλικά που προέρχονται από την τοπική, ελληνική αγορά. Διότι, όπως ακριβώς και τα σαλιγκάρια, όλοι μας γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει τίποτα σαν το σπίτι μας!».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ