Μέση Ανατολή

Θα ζήλευε και ο Ηρώδης! Η ισραηλινή αστυνομία καλεί 4χρονο Παλαιστίνιο για ανάκριση

Του Μάνου Χατζηγιάννη 

Τέτοιες μεθόδους θα τις ζήλευε και ο Ηρώδης! Η ισραηλινή αστυνομία καλεί 4χρονο Παλαιστίνιο μωρό για ανάκριση!!!
Το παιδί έλαβε ένταλμα με την κατηγορία ότι είχε ρίξει πέτρες!

Στην φωτογραφία ο Mohammad Elayyan και ο πατέρας του Rabiaa, (δεξιά) στέκονται έξω από ισραηλινό αστυνομικό τμήμα στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ σήμερα 30 Ιουλίου.

Αναλυτικότερα, οι ισραηλινές αρχές εξέδωσαν ένταλμα για την ανάκριση ενάντια στον Mohammad Rabiaa Elayyan, υποστηρίζοντας ότι το μικρό παιδί έριξε πέτρες σε όχημα της αστυνομίας.

Ο Μοχάμαντ και ο πατέρας του Rabiaa Elayyan πήγαν στο ισραηλινό αστυνομικό τμήμα της οδού Salaheddine στην ανατολική Ιερουσαλήμ, σήμερα Τρίτη το πρωί, συνοδευόμενοι από κατοίκους της γειτονιάς Ιεσούσιαμ της Ιερουσαλήμ, οι οποίοι ήρθαν να διαμαρτυρηθούν για την ανάκριση του αγόριου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Rabiaa Elayyan ανακρίθηκε σύντομα από την αστυνομία προτού απελευθερωθεί αυτός και ο γιος του.

Οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν κατηγορηθεί τακτικά για την κατάχρηση και τη φυλάκιση παιδιών Παλαιστινίων. Σύμφωνα με την οργάνωση δικαιωμάτων των Παλαιστινίων κρατουμένων Addameer, περίπου 205 παλαιστίνιοι ανήλικοι φυλακίστηκαν από το Ισραήλ από τον Ιούνιο.

Σύμφωνα με το ισραηλινό στρατιωτικό δίκαιο Παλαιστίνιοι ανήλικοι μπορούν να βρεθούν κατηγορούμενοι για ποινικά αδικήματα από 12 ετών. Ωστόσο, υπήρξαν πολυάριθμα περιστατικά παιδιών ηλικίας κάτω των 12 ετών που κρατούνται ή ανακρίνονται από ισραηλινές δυνάμεις.

Πέρυσι τέτοιες μέρες, σάλο είχαν προκαλέσει μαρτυρίες ανήλικων Παλαιστινίων για τις αγριότητες Ισραηλινών στρατιωτών εις βάρος τους. Τις συλλήψεις, τα βασανιστήρια, τους ξυλοδαρμούς σε παιδιά 14,15 ή 16 ετών…. όπως καταγράφονταν σε βίντεο που είχε κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

«Με χτυπούσαν μέχρι ό, τι ένιωθα ήταν μόνο πόνος» λέει ένας νεαρός Παλαιστίνιος.

3 στα 4  παιδιά από την Παλαιστίνη υφίστανται σωματική βία μετά τη σύλληψή τους από τις ισραηλινές δυνάμεις.

Ο ισραηλινός στρατός συλλαμβάνει περίπου 700 ανήλικους αιχμάλωτους κάθε χρόνο.

Χαρακτηριστικό και το παράδειγμα της νεαρής Ταμίμι που έδιωξε Ισραηλινούς στρατιώτες από την αυλή του σπιτιού της και συνελήφθη. (Δείτε το βίντεο )

https://www.youtube.com/watch?v=HUzyo-3pK_g

Δεκατέσσερα αγόρια και κορίτσια ηλικίας κάτω των 18 ετών από την Παλαιστίνη πυροβολήθηκαν από ισραηλινές δυνάμεις κατοχής στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας κατά τη διάρκεια του 2017.

21 λιγότερα από τα παιδιά που σκοτώθηκαν το 2016, το οποίο ήταν το πιο θανατηφόρο έτος για τα παιδιά της Παλαιστίνης στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη την τελευταία δεκαετία.

Εκτός από τα 14 που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του 2017, ένα παιδί πέθανε μετά από καιρό από πληγές που είχε υποστεί εξαιτίας ισραηλινής βίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...