Κόσμος

Θέμα χρόνου να πάψουν να πετάνε τα τουρκικά F-16 – Τους «κόβουν» τα ανταλλακτικά

Βάσει όλων των ενδείξεων και πληροφοριών, τεράστιο πρόβλημα διαθεσιμότητας θα αντιμετωπίσουν τα F-16 της Τουρκίας μετά τον αποκλεισμό της Άγκυρας από το πρόγραμμα των μαχητικών F-35.

Σύμφωνα με πηγές του Αμερικανικού Πενταγώνου, είναι θέμα χρόνου να δοθεί εντολή από την κυβέρνηση των ΗΠΑ στην κατασκευάστρια εταιρεία, ώστε να πάψει τη ροή ανταλλακτικών των F-16 προς την Τουρκία.

Σημειώνεται πως η τουρκική Πολεμική Αεροπορία διαθέτει περίπου 239 F-16 όλων των εκδόσεων, εκ των οποίων βέβαια ήδη τα περισσότερα είναι καθηλωμένα λόγω έλλειψης πιλότων.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις ισραηλινών αναλυτών, ακόμη κι αν εφαρμοστεί και αυτή η πλευρά των κυρώσεων, ένας σεβαστός αριθμός των τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών θα συνεχίσει να πετάει, καθώς οι υπεύθυνοι της αεροπορίας στη γειτονική χώρα θα προχωρήσουν σε «κανιβαλισμό» των καθηλωμένων F-16.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την H.Res.372 του Αμερικανικού Κογκρέσου, η πλήρης εφαρμογή των κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας σε περίπτωση που αυτή προχωρήσει στην απόκτηση των S-400 θα επηρεάσει επίσης συστήματα όπως τα ελικόπτερα Σινούκ και Μπλακχωκ καθώς επίσης τα μαχητικά F-16.

Είναι χαρακτηριστικό πως -σύμφωνα με την Yeni Safak- ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας Ισμαήλ Ντεμίρ, δήλωσε σε δημοσιογράφους πως οι τουρκικές εταιρείες που ζημιώνονται από την υπόθεση των F-35 θα αξιολογήσουν τις οικονομικές απώλειες και το πως θα αποζημιωθούν.

Όμως, αυτό που αξίζει να τονιστεί, είναι πως τόνισε πως η Τουρκία δεν θα εισάγει ξένο αμυντικό υλικό από τώρα, εκτός και αν είναι απόλυτα αναγκαίο.

Με αυτήν την απόφαση πολλά από τα project της τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας αναμένεται να πληγούν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...