Κόσμος

Η Μαργαρίτα Σιμονιάν, αρχισυντάκτρια των Sputnik - RT απαντά στο CNN για τη σχέση της με τον Ασάνζ

Η Μαργαρίτα Σιμονιάν, αρχισυντάκτρια του Sputnik και του RT, σχολίασε δημοσίευμα του CNN για τη φερόμενη συνεργασία του Τζούλιαν Ασάνζ με Ρώσους χάκερ.

Η αρχισυντάκτρια του Sputnik και του RT, Μαργαρίτα Σιμονιάν, μίλησε μέσω του καναλιού της στο Telegram, για το δημοσίευμα του CNN για φερόμενη συνεργασία της με τον ιδρυτή του ιστότοπου Wikileaks, Τζούλιαν Ασάνζ.

«Το τηλεοπτικό κανάλι" Ψάχνουμε στα σκουπίδια για ρωσικά ίχνη" και οι αγαπημένοι μου από την CIA έχουν ασφαλείς πληροφορίες ότι ο εκπρόσωπός μου πήγε στην Πρεσβεία του (Εκουαδόρ) και πήγε κάτι στον Ασάνζ. Αγαπητή CIA, θα σας πω κι άλλα - όχι μόνο ο εκπρόσωπός μου πήγε στην πρεσβεία, αλλά και εγώ πήγα και στη συνέχεια δημοσίευσα φωτογραφίες στο Twitter. Να σας στείλω ένα link;» έγραψε η Σιμονιάν.

Η ίδια ανέφερε πως αυτή και ο εκπρόσωπός της πήγαν στον Ασάνζ «κασέτες, δισκέτες, στικάκια, έγγραφα, τεχνικό εξοπλισμό, καραμέλες και άλλα».

https://twitter.com/M_Simonyan/status/1150874409525288967?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1150874409525288967&ref_url=https%3A%2F%2Fsputniknews.gr%2Fkosmos%2F201907164004527-arxisyntaktria-simonian-apantisi-cnn-assanz%2F

Παράλληλα, σημείωσε πως ο Ασάνζ είχε εμφανιστεί στο RT, κάτι που,  όπως σημείωσε, δεν γινόταν χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό.

«Και πήραμε από τον Ασάνζ πολλά πράγματα, για παράδειγμα αυτό. Τώρα το έχω στο κομοδίνο μου. Χρειάζεστε τα δακτυλικά μου αποτυπώματα; Τα έχω», πρόσθεσε.

Η αρχισυντάκτρια κάλεσε επίσης το CNN και τη CIA «να βρουν μόνοι τους» γιατί ο Ασάνζ την επαινεί σχολιάζοντας ταυτόχρονα πως οι Αμερικανοί φορολογούμενοι πληρώνουν τους μισθούς των εργαζομένων στο CNN και τη CIA.

Τα σχόλια της έρχονται μετά από ρεπορτάζ του CNN που ισχυρίζεται ότι ο Ασάνζ συνεργάστηκε με Ρώσους χάκερ και άλλους αξιωματούχους των υπηρεσιών πληροφοριών για να καταστρέψει τη φήμη της Χίλαρι Κλίντον και να προκαλέσει πρόβλημα στην πορεία της κατά τις εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ.

Ο Ασάνζ πέρασε σχεδόν επτά χρόνια στην πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο όπου βρήκε πολιτικό άσυλο το 2012.

Η χώρα ανακάλεσε το άσυλο του και συνελήφθη από τη βρετανική αστυνομία τον Απρίλιο του 2019, με τον ιδρυτή του WikiLeaks να χαρακτηρίζει την πράξη αυτή «παράνομη».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ