Κόσμος

Η θρυλική Ιμέλντα Μάρκος έγινε 90 ετών και έστειλε 60 άτομα στο νοσοκομείο

Σύμφωνα με ΜΜΕ στις Φιλιππίνες τουλάχιστον 60 άτομα μεταφέρθηκαν με τροφική δηλητηρίαση σε νοσοκομεία από τους 2.500 που παραβρέθηκαν στο πάρτι για τα 90 χρόνια της Ιμέλντα Μάρκος.

Το πάρτι διοργανώθηκε στο στάδιο Ynares στην επαρχία Pasig της Μανίλα. Η κόρη της Ιμέλντα Μάρκος, Ιμέε που είναι γερουσιαστής παραβρέθηκε στο πάρτι και δεσμεύθηκε ότι θα επισκεφθεί όλους τους ασθενείς.

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι – Ποια είναι η Ιμέλντα Μάρκος

Η Ιμέλντα Ρομουαλντέζ Μάρκος γεννήθηκε στις 2 Ιουλίου του 1929. Διατέλεσε Πρώτη Κυρία των Φιλιππίνων για 21 χρόνια στα οποία τόσο η ίδια όσο και ο σύζυγός της Φερντινάντο Μάρκος υπεξαίρεσαν από 5 έως 10 εκατομμύρια δολάρια τα οποία μέχρι σήμερα δεν έχουν βρεθεί.

Τον παντρεύτηκε το 1954 και έγινε Πρώτη Κυρία το 1965 όταν έγινε πρόεδρος των Φιλιππίνων. Τόσο η ίδια όσο και η οικογένειά της ζούσαν και ζουν μέσα στην χλιδή σε μια μακρά περίοδο οικονομικής κρίσης στην χώρα τους. Ταξίδευε συνέχεια στο εξωτερικό, ψώνιζε σαν να μην υπήρχε αύριο και έχουν μείνει θρυλικές οι συλλογές κοσμημάτων της αλλά και παπουτσιών. Η συλλογή της με πάνω από 3.000 παπούτσια της έδωσε το παρατσούκλι: «Μαρία Αντουανέτα με παπούτσια».

Το 1986 η Ιμέλντα Μάρκος και η οικογένειά της εκδιώχθηκαν από την εξουσία και εξορίστηκαν. Το 1991 η Πρόεδρος των Φιλιππίνων Κορασόν Ακίνο επέτρεψε στους Μάρκος να επιστρέψουν στη χώρα μετά τον θάνατο του Φερντινάντο Μάρκος το 1989. Παρά την άσχημη φήμη της η Ιμέλντα Μάρκος εξελέγη 4 φορές βουλευτής.

Η Ιμέλντα Μάρκος και ο σύζυγός της έχουν μπει στο Βιβλίο Γκίνες για την μεγαλύτερη ληστεία κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...