Αρχείο

Η επίσκεψη του Μάκη Βορίδη στο Εβραϊκό Μουσείο (εικόνες)

Επίσκεψη στο Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος πραγματοποίησε τη Δευτέρα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης, μετά τη δήλωσή του πριν από περίπου 10 ημέρες ότι «ουδέποτε έχω υπάρξει αντισημίτης», με αφορμή το δημοσίευμα της Jerusalem Post το οποίο ανέφερε ότι το Ισραήλ δεν θα συνεργαστεί με τον νέο υπουργό εξαιτίας του αντισημιτικού του παρελθόντος.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Κυριακή, ο Μάκης Βορίδης ανέφερε για την επίσκεψή του: «Σε συνέχεια των δηλώσεων μου της 13/7/19, αύριο (Δευτέρα, 22/7/2019) και ώρα 10:00, πρόκειται να επισκεφθώ το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος.

Με την ευκαιρία αυτή, θα ήθελα να διατυπώσω ξανά με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο την αντίθεση μου σε κάθε ρητορική μίσους και άσκηση βίας που εκκινούν από ρατσιστικά κίνητρα εναντίον οιασδήποτε κοινωνικής ή θρησκευτικής ομάδας. Και βεβαίως αυτό περιλαμβάνει και την σφοδρή αντίθεση μου και στον αντισημιτισμό.

Η επίσκεψη μου στο Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος σηματοδοτεί και την ανάγκη μου να εκφράσω μια συγγνώμη προς τον Εβραϊκό λαό επειδή στο παρελθόν και ο ίδιος προσωπικά καλλιέργησα πολιτικές και προσωπικές σχέσεις με αρνητές του Ολοκαυτώματος. Θέλω να τονίσω με απόλυτη σαφήνεια ότι θα συμβάλλω στη καταπολέμηση του ρατσισμού, του αντισημιτισμού και των αρνητών του Ολοκαυτώματος. Ενός εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας, που εκτέλεσαν οι ναζί εξοντώνοντας με βιομηχανικό τρόπο 6.000.000 Εβραίους, μεταξύ των οποίων και 65.000 Εβραίους συμπολίτες μας.

Είναι λοιπόν αυτή, για μένα, μια επίσκεψη σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων αλλά και πηγή γνώσης της μακρόχρονης ιστορίας των Ελλήνων Εβραίων».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...