Πολιτική

Η Βουλή εκλέγει Πρόεδρο τον Κώστα Τασούλα, θα τον ψηφίσει και ο ΣΥΡΙΖΑ

Η πρώτη ψηφοφορία της Ολομέλειας της Βουλής θα διεξαχθεί σήμερα το πρωί, στις 10:30, για την εκλογή του νέου προεδρείου.

Μία ημέρα μετά την ορκωμοσία, θα πραγματοποιηθεί σε κλίμα ευρύτατης συναίνεσης η πρώτη ψηφοφορία. Η υποψηφιότητα του Κώστα Τασούλα για τη θέση του Προέδρου της Βουλής αναμένεται να λάβει τις περισσότερες ψήφους. Ο βουλευτής θα έχει τη στήριξη της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ και της Ελληνικής Λύσης. Αδιευκρίνιστη είναι η στάση του ΜέΡΑ25 του Γιάννη Βαρουφάκη. Ο κ. Τασούλας, αναμένεται να καταρρίψει το ρεκόρ ψήφων που κατείχε η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 235 ψήφους.

Το νέο Προεδρείο της Βουλής θα συμπληρωθεί από τους Χαράλαμπο Αθανασίου, Νικήτα Κακλαμάνη και Θανάση Μπούρα που θα καταλάβουν τις τρεις πρώτες θέσεις αντιπροέδρων. Για την θέση του δ αντιπροέδρου ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει τον κ. Δημήτρη Βίτσα ενώ για τις υπόλοιπες θέσεις προτείνονται οι Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος από το ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Λαμπρούλης από το ΚΚΕ, Απόστολος Αβδελάς από την Ελληνική Λύση και ένας εκ των Σοφίας Σακοράφα και Κλέωνα Γρηγοριάδη από το ΜεΡΑ25.

Οι πρώτοι στόχοι του νέου Προέδρου της Βουλής
Στόχος του νέου Προέδρου της Βουλής είναι να υπάρξουν διακριτοί ρόλοι Βουλής και κυβέρνησης. Αλλωστε, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο κ. Τασούλας ήταν εκείνος που εισηγήθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη να μην γίνονται οι συνεδριάσεις του υπουργικού στη Βουλή. Μάλιστα, επιθυμεί να ενισχύσει τον ρόλο των βουλευτών αλλά και να διασφαλίσει την κατά συνείδηση ψήφο αυτών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...