Εκκλησία

Ηχηρή παρέμβαση Μεσσηνίας: Δεν μπορεί η Εκκλησία να απαντά στον κάθε «Χριστέμπορο»


Αυστηρός και απόλυτος εμφανίσθηκε ο Σεβ. Μεσσηνίας Χρυσόστομος μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ, εναντίων όλων εκείνων που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την πίστη μας και τον πιστό λαό μας.

Ο δυναμικός Ιεράρχης αναφέρθηκε στο ζήτημα των επιστολών του Ιησού Χριστού για τις οποίες τόσος λόγος γίνεται τελευταία. Είπε με απόλυτα σαφή τρόπο πως «ο Χριστός δεν έγραψε καμία επιστολή. Αυτά όλα είναι γεννήματα του Μεσαίωνα. Είναι ανιστόρητα, ανυπόστατα, δεν έχουν καμία αξία θεολογική, ούτε πνευματική για κανέναν άνθρωπο».

Μάλιστα, έκανε λόγο για εκμετάλλευση της πίστης και των πιστών και επεσήμανε: «Η Εκκλησία δεν μπορεί κάθε φορά στον κάθε «Χριστέμπορο» να βγαίνει και να απαντά. Κατ’ επανάληψη έχει τοποθετηθεί για αυτή την λεγόμενη επιστολή του Χριστού, όλοι ξέρουν ότι είναι ένα ψεύτικο κείμενο».

Ο Σεβ. Μεσσηνίας είναι ο δεύτερος Ιεράρχης μετά τον Σεβ. Νέας Ιωνίας Γαβριήλ που βγαίνει και μιλά ευθέως για το θέμα και μάλιστα λίγες ημέρες προ των εκλογών, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να προστατεύσουν τους πιστούς από τέτοιες αυταπάτες.
https://www.youtube.com/embed/s0blMn1jCTA

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ