ΗΠΑ

ΗΠΑ: Σε νέα υπερσύγχρονη στρατιωτική βάση μετατρέπεται το διάσημο Φορτ Νοξ

Ο στρατός των ΗΠΑ ξεκίνησε την κατασκευή μιας νέας υψηλής τεχνολογικής βάσης στο οχυρό Φορτ Νοξ, η οποία, όταν ολοκληρωθεί το 2023, θα είναι η δεύτερη παγκοσμίως του είδους της.

Το πρότζεκτ ονομάζεται «Digital Air-Ground Integration Range» (DAGIR), αυτό το τεχνικό πεδίο μάχης θα είναι πλήρως μηχανογραφημένο και θα επιτρέπει στο στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ να συντονίζει και να εκτελεί ταυτόχρονα αποστολές σε έδαφος και αέρα.

«Είναι ένα σπουδαίο πρότζεκτ για εμάς», δήλωσε ο Rodney Manson, υπεύθυνος διαχείρισης στρατιωτικών εγκαταστάσεων στο Fort Knox.

Ο αμερικανικός στρατός ίδρυσε το πρώτο DAGIR στο οχυρό Μπλις του Τέξας το 2012. Η ιδέα για την υλοποίηση ενός νέου στο Φορτ Νοξ ξεκίνησε να συζητάτε το το 2004.

«Από τότε γίνονται διάφορες συζητήσεις και προεργασίες», δήλωσε ο Ken Boeglen, διευθυντής του τεχνολογικού τμήματος επενδύσεων του στρατού των ΗΠΑ. «Σκεφτόμασταν διάφορες κατάλληλες περιοχές που θα μπορούσαν να στεγάσουν αυτό το έργο, αλλά καταλήξαμε στο Φορτ Νοξ ως την καλύτερη δυνατή λύση.»

Το πρότζεκτ θα είναι τεράστιο, με το συνολικό το κόστος να ξεπερνά τα 52 εκατομμύρια δολάρια – 26 εκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή και τα υπόλοιπα σε εξοπλισμούς. Θα οικοδομηθεί σε μια περιοχή μήκους οκτώ χιλιομέτρων και πλάτους ενός έως τριών χιλιομέτρων – θα πιάνει περίπου 3.000 τετραγωνικά στρέμματα.

«Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο, ίσως το μεγαλύτερο στον τομέα του Στρατού για τα επόμενα τέσσερα ή πέντε χρόνια», δήλωσε ο Manson. «Θα περιλαμβάνει συσκευές εντοπισμού, προσομοιωτές μάχης, εναέρια συστήματα, συστήματα αξιολόγησης και κατασκευής όπλων και άλλα πολλά».

Μηχανικοί πραγματοποίησαν τις τελικές εκτιμήσεις στο Φορτ Νοξ και κοινοποίησαν τα αποτελέσματα της έρευνας τους στους ηγέτες των κομητειών, οι οποίοι θα τα συζητήσουν με τους αρμόδιους στρατιωτικούς.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ