Κόσμος

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Αρνούνται ότι χάθηκε τάνκερ στο στενό του Ορμούζ



Ο εκπρόσωπος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ανέφερε, πως ένα τάνκερ που βρισκόταν κοντά στο στενό του Ορμούζ δεν έχει σημάνει κανένα σήμα συναγερμού ενώ είχε χαθεί το στίγμα του.

 

Τάνκερ που βρισκόταν κοντά στο στενό του Ορμούζ, σταμάτησε πριν από δύο ημέρες να δίνει σήμα για την τοποθεσία του.

Το πετρελαιοφόρο Riah, το οποίο, σύμφωνα με ιστότοπους που παρακολουθούν το πού βρίσκονται τα πλοία, σταμάτησε να μεταδίδει σήμα για τη θέση του τις πρώτες πρωινές ώρες της 14ης Ιουλίου.
https://twitter.com/ELINTNews/status/1150870727937183756?ref_src=twsrc%5Etfw

Όπως ανέφερε στο Al-Arabiya αξιωματούχος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων το πλοίο δεν εξέπεμψε κάποιο σήμα κινδύνου.

«Το πετρελαιοφόρο δεν ανήκει και ούτε χρησιμοποιείται από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, δεν έχει εκπέμψει σήμα SOS», δήλωσε ο ίδιος στο τηλεοπτικό κανάλι, επικρίνοντας τα δημοσιεύματα που ήθελαν το πλοίο να έχει αλλάξει την πορεία του και να χάνεται στο Στενό του Ορμούζ.

Νωρίτερα σήμερα Αμερικανός αξιωματικός δήλωσε στο Associated Press ότι οι ΗΠΑ «έιχαν υποψίες» ότι το Ιράν κατέσχεσε ένα πετρελαιοφόρο από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Το Riah, που φέρει τη σημαία του, εντοπίστηκε τελευταία έξω από το Ιράν, κοντά στο νησί Κεσμ, στο οποίο έχουν βάση οι Φρουροί της Επανάστασης.

Το τελευταίο διάστημα έχουν σημειωθεί αρκετά περιστατικά στην περιοχή, στα οποία εμπλέκονταν τάνκερ, όπως η επίθεση πριν λίγες εβδομάδες σε δύο πετρελαιοφόρο στον Κόλπο του Ομάν.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ