Κοινωνία

Εφυγε από τη ζωή ο πιο διάσημος Έλληνας τραγουδιστής της Γερμανίας (βίντεο)

Εφυγε από τη ζωή στα 75 του στη Μαγιόρκα ο πιο διάσημος Έλληνας τραγουδιστής της Γερμανίας (συγκρίνεται σε δημοτικότητα με τη Βίκυ Λέανδρου) και ένας από τους αθόρυβους πρεσβευτές της χώρας μας στην Ευρώπη. Ο Κώστας Κορδαλής (Κώστας Κορντάλης ή Κωνσταντίνος Κοριώτης) δεν είναι γνωστός στο ευρύ κοινό της χώρας μας, αλλά για πάνω από 49 χρόνια βρισκόταν στην πρώτη θέση του γερμανικού πενταγράμμου.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα νοσηλευόταν εδώ και ημέρες μετά από λιποθυμικό επεισόδιο. «Είμαστε βαθιά στεναχωρημένοι για τον χαμό του» δήλωσε ο 51χρονος γιος του, Λουκάς Κορδάλης (Lucas Cordalis) στην εφημερίδα  Express της Κολωνίας. Τραγούδια του, όπως το «Αννίτα» ή ο «Ίκαρος», έχουν γίνει θρύλος και τραγουδιούνται μέχρι και σήμερα.


Κώστας Κορντάλης

Γεννήθηκε το 1944 στην Ελάτεια της Φθιώτιδας και το σήμα κατατεθέν του στην αρχή της καριέρας του ήταν τα μαύρα σγουρά μαλλιά του. Άρχισε να παίζει κιθάρα σε ηλικία 7 ετών. Μετά το γυμνάσιο παρακολούθησε μαθήματα φιλοσοφίας και γερμανικής φιλολογίας στο πανεπιστήμιο. Στα 16 εγκαταστάθηκε στην Φρανκφούρτη και κυκλοφόρησε τον πρώτο του δίσκο το 1965 - μια γερμανική εκδοχή «Crying in the Chapel» (του Elvis Presley), με τίτλο «You have tears in your eyes». Το '70 ήρθαν τα «Carolina» (1973), «Anna Lena» (1974) και «Anita» (1976). Έλαβε μέρος σε πολλά τηλεοπτικά σόου και το 2004 κέρδισε το ριάλιτι του RTL «Jungle Camp». Έκτοτε αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα με την υγεία του. Είχε τρία παιδιά με τη σύζυγό του Ίνγκριντ και ζούσε στη Μαγιόρκα.

https://youtu.be/NTafqwrlcDg

https://youtu.be/QK2exMREuNU

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ