Υγεία

Ερχονται αλλαγές στην υγεία: Προληπτικές εξετάσεις με SMS – Δωρεάν εξετάσεις για καρκίνο και πλήρης κατάργηση του καπνίσματος

Πως θα ενημερώνονται οι πολίτες για να κάνουν προληπτικές εξετάσεις. Ποιες θα είναι οι δωρεάν εξετάσεις για όλους τους ασφαλισμένους. Αστυνομικοί θα φροντίσουν για την πλήρη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου!

Μεγάλες αλλαγές στον χώρο της υγείας ετοιμάζει η κυβέρνηση σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής. Βασικός στόχος είναι η πρόληψη ασθενειών και για τον λόγο αυτό αναμένεται να καθιερωθούν  δωρεάν εξετάσεις για όλους αλλά και επίσπευση των διαδικασιών για τις εξετάσεις των καρκινοπαθών.

Στις δωρέαν εξετάσεις θα συμπεριλαμβάνονται: εξετάσεις για τον καρκίνο του µαστού, του τραχήλου της µήτρας και του παχέος εντέρου. Επίσης, θα εισάγονται µε διαδικασίες – εξπρές στα νοσοκομεία οι καρκινοπαθείς για εξετάσεις και διάγνωση της νόσου.

Οι πολίτες θα ενημερώνονται µε SMS, σχετικά µε το πότε πρέπει να πραγµατοποιούν προληπτικές εξετάσεις για όλες τις νόσους, ανάλογα µε την ηλιακή οµάδα στην οποία ανήκουν. H ρύθµιση αυτή θα αφορά το σύνολο των ασφαλισµένων.

Το υπουργείο Υγείας σχεδιάζει να αλλάξει ο τελευταίος νόµος του τέως υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, που έδινε αυξήσεις σε φάρμακα. Το τελευταίο ∆ελτίο Τιµών που είχε ετοιµαστεί για να βγει λίγα 24ωρα πριν από τις εκλογές, θα αύξανε την τιµή σε 2.450 φάρµακα και το κόστος υπολογιζόταν στα 200 εκατ. ευρώ.

Με την αστυνομία ο αντικαπνιστικός νόμος

Μια από τις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι και η πλήρης εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου! Οι αντιδράσεις από επιχειρηματίες είναι έντονες αφού το κάπνισμα θα απαγορευθεί όχι μόνο στους δημόσιους χώρους και κτίρια αλλά και στα εστιατόρια, στις καφετέριες και στα σηµεία ψυχαγωγίας. Για να εφαρμοστεί ο νόμος θα ζητηθεί η συνδρομή της αστυνομίας.

πηγή: ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ