Αθλητισμός

ΕΠΟ: Η Ομοσπονδία απέσυρε την επίμαχη διάταξη για το θέμα της πολυϊδιοκτησίας

Η Ομοσπονδία απέσυρε την επίμαχη διάταξη μετά την παρέμβαση του Αυγενάκη, ενώ προς ακύρωση οδεύουν κι οι αλλαγές στον πειθαρχικό κώδικα για την ελάφρυνση των ποινών.

Όπως αναμενόταν μετά την παρέμβαση του υφυπουργού Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη και την επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο, το θέμα της αλλαγής όσον αφορά στην πολυϊδιοκτησία δεν προχώρησε στη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, η Ομοσπονδία ήθελε να επιτρέψει σε ιδιοκτήτες ΠΑΕ να έχουν ποσοστό 5% των μετοχών σε άλλη ΠΑΕ, κάτι στο οποίο ήταν σφόδρα αντίθετο το Μαξίμου.

Όσον αφορά στο άλλο επίμαχο θέμα, αυτό των αλλαγών στον Πειθαρχικό κώδικα, που προέβλεπε μειώσεις των ποινών σε ομάδες και παράγοντες, αναβλήθηκε και μάλλον ούτε αυτές οι αλλαγές θα προχωρήσουν.

Τέλος, η εκτελεστική επιτροπή αποφάσισε κατά πλειοψηφία τον απευθείας υποβιβασμό μόνο μίας ομάδας από τη Super League 1 και τη διεξαγωγή μπαράζ μεταξύ του προτελευταίου της μεγάλης κατηγορίας με τον δεύτερο της Super League 2.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ