Κόσμος

Επιστήμονες ίσως μόλις βρήκαν τα ελλείποντα στοιχεία για την προέλευση της ζωής στη γη!

Οι επιστήμονες προσπαθούν από καιρό να καταλάβουν τα αρχικά στοιχεία για το πώς άρχισε η ζωή στη Γη. Διεξάγουν διαφορετικά εργαστηριακά πειράματα, διεξάγουν εκτενή έρευνα και μελετούν  για να αποκαλύψουν το μυστικό πίσω από την ύπαρξη ζωής στη Γη.

Μια ομάδα ερευνητών από το University College του Λονδίνου (UCL) πρόσφατα διεξήγαγε μια μελέτη όπου απέδειξαν ότι τα πεπτίδια θα μπορούσαν να έχουν σχηματιστεί σε συνθήκες πολύ παρόμοιες με την αρχέγονη Γη.

Τα ευρήματα της μελέτης δημοσιεύονται στο επιστημονικό περιοδικό Nature, όπου οι ερευνητές παρουσιάζουν στοιχεία για το πώς θα μπορούσε να ξεκινήσει η ζωή στη Γη. "Τα πεπτίδια, τα οποία είναι αλυσίδες αμινοξέων, είναι απολύτως απαραίτητο στοιχείο κάθε ζωής στη Γη. Δημιουργούν το πέπλο των πρωτεϊνών, οι οποίες χρησιμεύουν ως καταλύτες για τις βιολογικές διεργασίες, αλλά χρειάζονται ένζυμα για τον έλεγχο του σχηματισμού τους από τα αμινοξέα", ανέφερε ο Δρ. Matthew Powner (UCL Chemistry), κύριος συγγραφέας της μελέτης.

Οι ερευνητές δηλώνουν ότι άλλες έρευνες που βασίζονται σε πεπτίδια και το πώς βοήθησαν στη διαμόρφωση της ζωής στη Γη επικεντρώθηκαν κυρίως στα αμινοξέα και δεν έδωσαν καμία προσοχή στους προδρόμους αυτών των αμινοξέων που ονομάζονται αμινοτονιτρίλια. Ωστόσο, οι ερευνητές του UCL εστίασαν τη μελέτη τους γύρω από αυτούς τους προδρόμους των αμινοξέων, που ονομάζονται αμινοτονιτρίλια, καθώς μπορούν να μετατραπούν επιλεκτικά σε πεπτίδια σε νερό. Διαπίστωσαν ότι αυτά τα πεπτίδια έχουν φυσική αντιδραστικότητα μέσω του οποίου μπορούν να επιτύχουν σχηματισμό πεπτιδικού δεσμού εύκολα σε σύγκριση με αμινοξέα.

"Η ελεγχόμενη σύνθεση, ως απάντηση σε περιβαλλοντικά ή εσωτερικά ερεθίσματα, είναι ένα βασικό στοιχείο της μεταβολικής ρύθμισης, έτσι πιστεύουμε ότι η σύνθεση πεπτιδίων θα μπορούσε να ήταν μέρος ενός φυσικού κύκλου που έλαβε χώρα στην πολύ πρώιμη εξέλιξη της ζωής", δήλωσε ο Pierre Canavelli, ο πρώτος συγγραφέας της μελέτης.

Αυτή είναι επίσης η πρώτη φορά που έχει αποδειχθεί ότι η μελέτη δείχνει ότι τα πεπτίδια μπορούν να σχηματιστούν χωρίς να χρησιμοποιούνται αμινοξέα στο νερό. Οι ερευνητές σχεδιάζουν τώρα να διευρύνουν περαιτέρω τις μελέτες τους και να διερευνήσουν τις λειτουργικές ιδιότητες των πεπτιδίων που έχουν δημιουργήσει τα πειράματά τους, γεγονός που με τη σειρά τους θα τους βοηθήσει να κατανοήσουν καλύτερα τη ζωή στη Γη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...