Ενέργεια

Επαφές Χατζηδάκη στην Αίγυπτο για το East Med Gas Forum


Επαφές με βασικό θέμα τη διάρθρωση του East Med Gas Forum (EMGF) πραγματοποίησε στην Αίγυπτο ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης.

Ο κ. Χατζηδάκης, στην πρώτη του διεθνή συνάντηση με την ιδιότητα του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, συναντήθηκε στο Κάιρο με τον -ομόλογό του- υπουργό Πετρελαίου και Ορυκτών Πόρων της Αιγύπτου κ. Τάρεκ Ελ Μόλα.

Ο Κωστής Χατζηδάκης και ο Ελ Μόλα προέβησαν σε μία αναλυτική ανασκόπηση των διμερών ενεργειακών σχέσεων με έμφαση στον τομέα της εμπορίας, εξερεύνησης και παραγωγής υδρογονανθράκων, ενώ συζήτησαν επίσης και θέματα περιφερειακής συνεργασίας στον τομέα του φυσικού αερίου και σε άλλα διμερή θέματα, συμπεριλαμβανομένων επενδύσεων στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και τον ηλεκτρισμό.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η αναζήτηση τρόπων ενίσχυσης της λειτουργίας διάρθρωσης και χρηματοδότησης του East Med Gas Forum (EMGF), στο οποίο συμμετέχουν η Ιταλία, η Ελλάδα, η Κύπρος, το Ισραήλ, η Ιορδανία, η Παλαιστίνη και η Αίγυπτος.

Αργότερα, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης είχε διμερή συνάντηση με τον ισραηλινό ομόλογό του κ. Γιουβάλ Στάινιτς, ενώ το πρωί της Πέμπτης μετέβη με όλους τους ομολόγους του, που συμμετέχουν στο East Med Gas Forum, στην Αλεξάνδρεια για ειδική συνάντηση με τον πρόεδρο της Αιγύπτου κ. Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.

Το tweet του Κωστή Χατζηδάκη:

https://twitter.com/K_Hatzidakis/status/1153997899950428160?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης