Κόσμος

Επίθεση Ταλιμπάν σε ξενοδοχείο στο δυτικό Αφγανιστάν -Τουλάχιστον 3 νεκροί και 10 τραυματίες

Πάνοπλοι αντάρτες Ταλιμπάν έκαναν έφοδο σε συγκρότημα που στεγάζει ξενοδοχείο στο δυτικό Αφγανιστάν κι άνοιξαν πυρ σκοτώνοντας τρεις αξιωματούχους ασφαλείας και τραυματίζοντας άλλους δέκα ανθρώπους.

Η επίθεση στην επαρχία Μπαντγκίς άρχισε γύρω στις 11:10 το πρωί όταν μια ομάδα ενόπλων Ταλιμπάν, ορισμένοι εκ των οποίων φορούσαν ζώνες με εκρητικά, εισέβαλαν στο ξενοδοχείο. Σύμφωνα με το υπουργείο εσωτερικών του Αφγανιστάν, τρεις από τους τέσσερις δράστες σκοτώθηκαν στη τελευταία μιας σειράς επιθέσεων των Ταλιμπάν παρά την παρά την πρόοδο που φέρεται ότι σημειώνεται στις ειρηνευτικές συνομιλίες.

Στο ίδιο συγκρότημα εκτός από το ξενοδοχείο υπάρχουν και πολλά εστιατόρια και καταστήματα ενώ δίπλα βρίσκεται το αρχηγείο της αστυνομίας, το οποίο ήταν και ο στόχος της επίθεσης των Ταλιμπάν, καθώς και η οικία του κυβερνήτη της Κάλα-ι-Νάου, της πρωτεύουσας της επαρχίας Μπαντγκίς, μεταδίδει το ΑΠΕ. Ο Αμπντουλάχ Αφζαλί, ένα μέλος του επαρχιακού συμβουλίου της Μπαντγκίς, δήλωσε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας εξακολουθούν να μάχονται εναντίον των ένοπλων Ταλιμπάν, ενώ η αστυνομία έχει περικυκλώσει το κτίριο που ήταν στόχος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ