Πολιτική

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε κυβέρνηση: Φέρνει νομοσχέδιο χωρίς καμία διαβούλευση

Λογική που παραπέμπει σε νεοφιλελεύθερη αντίληψη για «ιδιωτικό κράτος» εντοπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στη διαδικασία κατάθεσης του του πρώτου νομοσχεδίου της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Μάλιστα ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Χαριτσης υποστηρίζει σε δήλωσή του ότι δεν υπήρξε καμία προηγούμενη νομική επεξεργασία από τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή της Βουλής αλλά αντίθετα το νομοσχέδιο ετοιμάστηκε με τη μέθοδο της εξωτερικής ανάθεσης.

Ως προς το στόχο, ο κ.Χαρίτσης υποστηρίζει ότι τελικά το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος και όσα προβλέπει όχι μόνο δεν οδηγούν στην αποκομματικοποίηση του κράτους όπως ισχυρίζεται η ΝΔ αλλά αντίθετα, στην επαναθεμελίωση του αλήστου μνήμης κομματικού κράτους.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Κατατέθηκε χθες τα μεσάνυχτα (!) το πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Για πρώτη φορά μετά από τεσσερισήμισι χρόνια, κατατίθεται μείζον νομοσχέδιο χωρίς να έχει προηγηθεί καμία διαδικασία διαβούλευσης με τους εμπλεκόμενους φορείς και την κοινωνία. Επιπλέον, καμία απολύτως νομική επεξεργασία από την Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή, όπως είχε γίνει με όλα τα μείζονος θεσμικής σημασίας νομοθετήματα της προηγούμενης βουλευτικής περιόδου. Χωρίς μάλιστα την συνδρομή των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων, το νομοσχέδιο προετοιμάστηκε μέσω outsourcing, κατά την προσφιλή τακτική της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου

Περισσότερο στη νεοφιλελεύθερη αντίληψη για "ιδιωτικό κράτος" παρά στη διακηρυγμένη ενίσχυση του "επιτελικού κράτους" παραπέμπει αυτή η λογική…

Ως προς το περιεχόμενο, ο διορισμός ημετέρων και ο σφιχτός έλεγχος του Κράτους από το πρωθυπουργικό γραφείο, όχι μόνο δεν οδηγούν στην αποκομματικοποίηση, αλλά αντιθέτως δημιουργούν τις προϋποθέσεις για επαναθεμελίωση του αλήστου μνήμης κομματικού κράτους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ