Εκκλησία

Εξτρεμιστές Εβραίοι τρομοκρατούν Χριστιανούς στους Αγίους Τόπους

Η Συνέλευση Καθολικών Τακτικών των Αγίων Τόπων έχει καταγγείλει τις πρόσφατες πράξεις εκφοβισμού που ασκούνται εναντίον των τοπικών χριστιανικών κοινοτήτων από εξτρεμιστικές εβραϊκές ομάδες, που θεωρούνται κοντά στο κίνημα των αποίκων.

Το πρωί της Παρασκευής, 19 Ιουλίου , στο Jish, στη Γαλιλαία, άγνωστοι επιτιθέμενοι έσπασαν αυτοκίνητα και έγραψαν επιθετικά συνθήματα στα εβραϊκά εναντίον χριστιανών. Την προηγούμενη εβδομάδα, την Παρασκευή 12 Ιουλίου, οι συμμετέχοντες σε μαι εκδήλωση ενορίας που πραγματοποιήθηκε στην εκκλησία του Αγίου Ιακώβου στο Beit Hanina, ένα προάστιο της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, χτυπήθηκαν από ντομάτες και άλλων αντικείμενα που ρίχτηκαν από προβοκάτορες που κατοικούν στον κοντινό εβραϊκό οικισμό του Νάβε Γιάακοφ.

Τουλάχιστον στην πρώτη περίπτωση, η εκφοβιστική πράξη αποδίδεται στις ομάδες που τα τελευταία χρόνια έχουν χτυπήσει τζαμιά ή χριστιανικά μέρη (Tabgha, Beit Jamal, Latrun, Κοίμηση, κλπ.) με διάφορους τρόπους, υπογράφοντας τις δικές τους βίαιες πράξεις και λεηλασίες με τις λέξεις «Τιμοκατάλογος» (η τιμή που πρέπει να πληρώσει).

Οι Καθολικοί Επισκόποι των Αγίων Τόπων εξέδωσαν μια δήλωση την Παρασκευή 19 Ιουλίου, στην οποία, μεταξύ άλλων, εκφράζουν θλίψη για την επανάληψη εγκληματικών πράξεων που δεν διώκονται, παρά τις πολυάριθμες καταγγελίες που έγιναν.

Οι επιθέσεις και οι εκφοβισμοί εναντίον χριστιανικών μοναστηριών, εκκλησιών και νεκροταφείων που διαπράχθηκαν από εξτρεμιστικές ομάδες που προσδιορίστηκαν με το σύνθημα «Τιμολόγιο» άρχισαν τον Φεβρουάριο του 2012. Έκτοτε, εξτρεμιστές μαχητές από ομάδες κοντά στο κίνημα των αποίκων πραγματοποίησαν επιθέσεις εναντίον τζαμιών που συχνάζουν οι Παλαιστίνιοι Άραβες της ισλαμικής θρησκείας.

Τα εγκλήματα που διαπράττονται  εκφράζουν το φυλετικό μίσος του υπερεθνικιστικού εβραϊκού στοιχείου και συχνά παραμένουν ατιμώρητα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ