Πολιτική

Εξελίξεις για τη Novartis: Αρεοπαγίτες ερευνούν καταγγελίες Αγγελή και μηνύσεις Σαμαρά, Βενιζέλου, Αβραμόπουλου

Έρευνα για τα όσα έχει καταγγείλει για την Εισαγγελία Διαφθοράς ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Αγγελής, αλλά και όσα έχουν καταμηνύσει για τους δικαστικούς χειρισμούς στην υπόθεση της Novartis πολιτικοί τα ονόματα των οποίων ενεπλάκησαν στην υπόθεση, θα διενεργηθεί από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, ο αντεισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου Δημήτριος Δασούλας αποφάσισε να συνενωθούν όλα τα τμήματα της έρευνας για τους δικαστικούς χειρισμούς στην υπόθεση της εμπλοκής πολιτικών για την Novartis, που ήταν κατακερματισμένα και ανέθεσε το σύνολο των ερευνών σε δύο αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου.

Οι εισαγγελείς θα διερευνήσουν το ταχύτερο δυνατό από κοινού τις καταγγελίες του συναδέλφου τους Γιάννη Αγγελή, για παρεμβάσεις στην υπόθεση Novartis.

Επίσης, θα διερευνηθούν οι, εις βάρος του καταγγελίες, από τους Εισαγγελείς Διαφθοράς που επόπτευε στο παρελθόν, καθώς και οι μηνύσεις των πολιτικών προσώπων Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελου Βενιζέλου και Δημήτρη Αβραμόπουλου, ως προς το σκέλος που αφορά τους χειρισμούς των Εισαγγελέων Διαφθοράς.

Την έρευνα θα αναλάβουν οι εισαγγελικοί λειτουργοί Ζαχάρης και Σοφουλάκης και απαλλάχθηκαν από άλλα καθήκοντα για να εξεταστεί η υπόθεση όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ