Κύπρος

Αγκυροβόλησε στην Κερύνεια το τουρκικό υποβρύχιο: "Δραστηριοποιείται στη Μεσόγειο για προστασία του Πορθητή και του Γιαβούζ"

Συνεχίζει να κλιμακώνει η Άγκυρα και να υλοποιεί ψυχολογικές επιχειρήσεις και στην Κύπρο, καθώς με τη "ξαφνική" εμφάνιση τουρκικού υποβρυχίου στα Κατεχόμενα και την "αποκάλυψη" ότι το υποβρύχιο "προστατεύει" τα τουρκικά γεωτρύπανα, προσπαθεί να επιβάλει στρατιωτική ισχύ στην περιοχή.

Ελλάδα και Κύπρος, εφόσον γνωρίζουν τις τουρκικές τακτικές και τις κινήσεις των τουρκικών δυνάμεων οφείλουν άμεσα να προχωρήξσουν σε μια δυναμική απάντηση, για τους Τούρκους όσο τους αφήνουμε τόσο επεκτείνονται και διεκδικούν.

Στο λιμάνι της Κερύνειας αγκυροβόλησε το τουρκικό υποβρύχιο Gür S-357, μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, σχολιάζοντας ότι αυτό γίνεται σε μια περίοδο κατά την οποία ο "Πορθητής" και το "Γιαβούζ" συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους στην ανατολική Μεσόγειο.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το υποβρύχιο προστατεύει τα δυο γεωτρύπανα καθώς και ερευνητικό πλοίο Μπαρμπαρός. Από χθες το απόγευμα το τουρκικό υποβρύχιο δέχεται επισκέψεις από τον κόσμο στα κατεχόμενα και αυτό θα παραμείνει εκεί μέχρι τις 8 Ιουλίου, σημειώνεται.

Υπενθυμίζουμε πως χθες, φωτογραφίες ενός υποβρυχίου ανοιχτά της Κερύνειας είχαν προκαλέσει εντυπώσεις αλλά και προβληματισμούς, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι πρόκειται για υποβρύχιο του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, κάτι που εν τέλει επιβεβαιώθηκε, και ενισχύει τη σημασία αλλά και τον… συμβολισμό της παρουσίας του, τη δεδομένη χρονική περίοδο στα Κατεχόμενα, με όσα εξελίσσονται στην κυπριακή ΑΟΖ.

Ειδικότερα, η εφημερίδα των Κατεχομένων «Kibris Postasi» ισχυρίστηκε πως το υποβρύχιο ανήκει στο Τουρκικό Ναυτικό και δραστηριοποιείται στην Μεσόγειο. Τα υπόλοιπα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο «ψευδοκράτος» έχουν κάνει viral την φωτογραφία που δείχνει το εν λόγω υποβρύχιο να πλέει ανοιχτά της Κερύνειας, ενώ αρκετοί κάτοικοι των κατεχομένων είναι ανήσυχοι.

Σύμφωνα με «αξιόπιστες πηγές» που επικαλείται η εφημερίδα, ο λόγος άφιξης του υποβρυχίου είναι για «εφοδιασμό σε τρόφιμα», ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στο λιμάνι της κατεχόμενης Κερύνειας είχε βρεθεί το υποβρύχιο «Sakarya» τον περασμένο Απρίλιο.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

https://www.youtube.com/watch?v=KZDaOv_ADM4

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...