Κυβέρνηση

ΔΕΗ: Μεγαλοοφειλέτες με υψηλά εισοδήματα παριστάνουν τους φτωχούς-Τι άλλο ανέφερε ο Χατζηδάκης

Τα μισά λεφτά της ΔΕΗ τα χρωστάνε 60.000 άνθρωποι υψηλού εισοδήματος, δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης, ενώ ακόμη τόνισε πως θα ασκηθούν πιέσεις για τους μεγαλοοφειλέτες με υψηλά εισοδήματα που δεν πληρώνουν.

«Προφανώς χρωστάνε και πολλοί φτωχοί άνθρωποι. Κατεύθυνσή μας για αυτούς τους ανθρώπους είναι να μην υπάρχει πίεση. Ομως θα υπάρχει πίεση για αυτούς που παριστάνουν τους φτωχούς ενώ δεν είναι», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης στον ΣΚΑΪ, κάνοντας αναφορά στην υπόθεση με τον ιδιοκτήτη βίλας 1.000 τετραγωνικών μέτρων στην Κηφισιά που είχε ενταχθεί στο Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ και δεν πλήρωνε, ενώ η οφειλή του είχε ξεπεράσει τις 23.000 ευρώ.

«Θα είμαστε αμείλικτοι. Η ΔΕΗ έχει προσλάβει ειδική εταιρεία που ασχολείται με το θέμα αυτό. Οι έλεγχοι αυτοί θα ενταθούν», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης, κάνοντας λόγο για κουλτούρα μη πληρωμών που έχει διαμορφωθεί. «Εχουν κρυφτεί στους πραγματικούς φτωχούς άνθρωποι που δεν είναι φτωχοί», ανέφερε χαρακτηριστικά για τους μεγαλοοφειλέτες της ΔΕΗ ο υπουργός Περιβάλλοντος.

Ο κ. Χατζηδάκης παραδέχτηκε ότι υπάρχει πρόβλημα με τις ρευματοκλοπές, σημειώνοντας ότι πρόκειται για πρόβλημα που αντιμετωπίζει ολόκληρη η Ευρώπη. Αυτό θα λυθεί με έξυπνους μετρητές, για τους οποίους θα διενεργηθεί διαγωνισμός προσεχώς, συμπλήρωσε. Αναφορικά με τα τιμολόγια της ΔΕΗ, προανήγγειλε αυξήσεις στο ποσό που εισπράττει η επιχείρηση, αλλά επανέλαβε ότι αυτή η αύξηση δεν θα επηρεάσει τους καταναλωτές, καθώς θα αντισταθμιστεί από την ταυτόχρονη μείωση του ΦΠΑ όπως επίσης και με ένα ποσό από το πλεόνασμα του ΕΤΜΕΑΡ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...