Κόσμος

Δείτε τι μπορούν να μεταφέρουν τα πολεμικά ελικόπτερα που θέλουν οι Γάλλοι (βίντεο)


Η Γαλλία επιθυμεί να αγοράσει μεγάλο αριθμό CH-47 Chinook για την Πολεμική Αεροπορία της (Armée de l’Air).

Ο Γαλλικός στρατός διαθέτει επί του παρόντος αερομεταφορείς Airbus Helicopters H225M Caracals και NH90 Caiman rotorcraft. Πηγή μέσα από την εταιρεία Flight Global αναφέρει ότι η γαλλική κυβέρνηση έχει εδώ και καιρό ενδιαφερθεί για την απόκτηση αεροσκαφών μεταφορέων με την ικανότητα να ανυψώνουν βαριά φορτία.

Τα νέο CH-47 είναι η εκσυγχρονισμένη παραλλαγή του ήδη αποδεδειγμένου Chinook που αναπτύχθηκε τη δεκαετία του 1950, το CH-47 εισήλθε σε υπηρεσία με τον αμερικανικό στρατό το 1962 και έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο σε όλες τις μεγάλες συγκρούσεις από τότε. Όντας μόνο ελικόπτερο βαρέως φορτίου του Στρατού των ΗΠΑ, το CH-47 είναι κρίσιμο στη μεταφορά στρατευμάτων, προμηθειών και στην παροχή υπηρεσιών υποστήριξης μάχης.

Κατά τα τέλη της δεκαετίας του 2000, το Παρίσι συμμετείχε σε κοινή εξοπλιστική προσπάθεια με τη Γερμανία για Chinook CH-47, στο πλαίσιο του προγράμματος Future Helicopter Transport.

Δείτε βίντεο με τις απίστευτες δυνατότητες των ελικοπτέρων:
https://www.youtube.com/embed/t2oWHREsny0

Πηγη: Defence Industry Daily

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές