Κόσμος

Δανός Καθηγητής Ιστορίας λέει ότι ήρθε η ώρα να οικοδομήσουμε ένα τείχος γύρω από την Ευρώπη (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Δανός καθηγητής ιστορίας Uffe Østergaard λέει ότι ήρθε η ώρα να οικοδομήσουμε έναν τοίχο γύρω από την Ευρώπη επειδή η ενσωμάτωση των μεταναστών απέτυχε και «είναι απαραίτητη η προστασία των συνόρων, διαφορετικά ο πληθυσμός θα επαναστατήσει ενάντια στην κυβέρνηση».

Ο Østergaard είναι καθηγητής ευρωπαϊκού πολιτισμού στο Κέντρο Jean Monnet και στο Πανεπιστήμιο του Aarhus και καθηγητής ευρωπαϊκής και δανικής ιστορίας στο Copenhagen Business School. Ειδικεύεται στην ιστορία της ευρωπαϊκής ταυτότητας και έχει σπουδάσει πολυπολιτισμικά και πολυεθνικά κράτη όπως η Αυστρία-Ουγγαρία και η Οθωμανική Αυτοκρατορία και τα κράτη που διαδέχθηκαν.

Γράφοντας για την εφημερίδα Politiken, ο Østergaard παραδέχεται ότι υποστήριζε έντονα την πολυπολιτισμικότητα, αλλά από τότε έχει αντιστρέψει τη θέση του.

"Έφτασε η στιγμή να χτιστούν τοίχοι με συρματόσχοινα σε τέσσερις λωρίδες, προβολείς και φρουρούς", αναφέρει ο τίτλος του άρθρου του, το οποίο υποστηρίζει ότι αν δεν γίνει αυτό θα υπάρξει διάσπαση μεταξύ δυτικής και ανατολικής Ευρώπης με βάση αντιφατικές ιδέες για τη διαχείριση της μετανάστευσης.

«Η προστασία των συνόρων είναι απαραίτητη, αλλιώς ο πληθυσμός θα επαναστατήσει ενάντια στην κυβέρνηση», γράφει ο Østergaard, ισχυριζόμενος ότι η άνοδος των γκέτο χωρίς πόλεμο σε όλη την Ευρώπη είναι ένα σαφές σημάδι ότι η ολοκλήρωση απέτυχε.

"Τα γκέτο είναι ένα καλό παράδειγμα παράλληλων κοινωνιών που αναδύονται. Η ενσωμάτωση δεν απέτυχε για όλους, αλλά για σχετικά πολλούς ανθρώπους", γράφει ο καθηγητής, ζητώντας να είναι ο στόχος η«αφομοίωση» και όχι η «ολοκλήρωση».

Δεν είναι απλά δυνατή η απορρόφηση τόσο μεγάλου αριθμού ανθρώπων σε κράτη πρόνοιας, σύμφωνα με τον Østergaard.

https://www.youtube.com/watch?v=Sp_LA2qE4aM

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ