Υγεία

Γρίπη των χοίρων: Τέλος στις εισαγωγές χοιρινού κρέατος από την Βουλγαρία

Παγώνει η Ελλάδα τις εισαγωγές χοίρων και χοιρινού κρέατος από την Βουλγαρία μετά τα κρούσματα Αφρικανικής πανώλης των χοίρων (γνωστής και ως γρίπη των χοίρων) σε ζώα της γειτονικής χώρας. Το παραπάνω ανακοίνωσε την Παρασκευή η Υπουργός Γεωργίας της Βουλγαρίας Deslava Taneva.

Στην γειτονική χώρα έχουν διαπιστωθεί πάνω από 20 κρούσματα γρίπης των χοίρων σε χοιροστάσια και αγροτικές κατοικίες στο βόρειο τμήμα της χώρας, κοντά στην Μαύρη Θάλασσα. Τα ευρήματα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα να θανατωθούν πάνω από 50.000 χοίροι τον Ιούλιο.

Η κα. Τένεβα απαντώντας σε βουλευτές στο βουλγαρικό κοινοβούλιο ανέφερε ότι θα ενταθούν οι έλεγχοι στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα καθώς θα ελέγχονται και οι αποσκευές ταξιδιώτών για την πιθανή μεταφορά απαγορευμένου κρέατος.

Ήδη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν συνολικά τρεις περιοχές της Βουλγαρίας (Πλέβεν, Ράζγκραντ και Ρούσε) μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων αφρικανικής πανώλης των χοίρων σε εκμεταλλεύσεις εμπορικής αξίας. Την ίδια ώρα, η νόσος εκδηλώθηκε με μεγάλη ταχύτητα και στη Ρουμανία, όπου έχουν ήδη ανιχνευθεί 416 εστίες κρουσμάτων σχεδόν σε όλη την επικράτεια της χώρας.

Στη Βουλγαρία, η κατάσταση έκτακτης ανάγκης ισχύει μέχρι τις 31 Ιουλίου και στις τρεις περιφέρειες και σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο θα παραταθεί. Στην περιφέρεια του Ρούσε εντοπίστηκε μία νέα εστία της νόσου. Πρόκειται για εκμετάλλευση εμπορικής αξίας με περισσότερους από 40.000 χοίρους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...