Εκκλησία

Γνωστός Έλληνας ηθοποιός εξομολογείται τη σχέση του με τον Γέροντα Παΐσιο - «Ηταν ο πρώτος καθοδηγητής μου»

Για τη σχέση του με τη θρησκεία, την πίστη και το Άγιον Όρος, το οποίο όπως ο ίδιος έχει αποκαλύψει φροντίζει να επισκέπτεται τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο, έχει κάνει ευρέως γνωστή ο αγαπημένος ηθοποιός Νίκος Αναδιώτης.

Ο  ηθοποιός, ο οποίος έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό από την συμμετοχή του στην τηλεοπτική σειρά «Βασιλιάδες» είχε αποκαλύψει ότι θέλει να ακολουθεί πνευματική ζωή, δηλώνοντας χαρακτηριστικά:»Με έχει βοηθήσει και συνεχίζει να με βοηθάει γι’ αυτό και επισκέπτομαι το Άγιο Όρος. Από το 2009 που πραγματοποίησα την πρώτη μου επίσκεψη προσπαθώ μία φορά τον χρόνο να πηγαίνω και να αντλώ δύναμη.

« Το να πηγαίνω στο Όρος είναι για μένα ένα «πρέπει». Δηλαδή, θα θυσιάσω από το χρόνο μου, τον λίγο αυτό το διάστημα, και θα το επισκεφθώ. Το κάνω γιατί είναι ένας χώρος προσευχής, θα συναντήσω και θα μιλήσω με πνευματικούς ανθρώπους, γιατί γαληνεύω, ηρεμώ και να κάνω μια περισυλλογή. Κάθε φορά που φεύγω από τη Μονή παίρνω μαζί μου όμορφα και θετικά πράγματα. Όποιος δεν το έχει πράξει ως σήμερα, καλό θα είναι να το κάνει. Αν καταφέρει να το επισκεφθεί έχοντας καλή και θετική διάθεση, τότε θα αλλάξει τη ζωή του».

«Φροντίζω να έχω πνευματική ζωή, γιατί μου αρέσει. Το αναζητώ με αναπαύει, το αγαπάω» σημείωσε χαρακτηριστικά λέγοντας με νόημα: «Λοξοδρομώ! Αμαρτωλός είμαι και θα παραμείνω, αλλά προσπαθώ να αποφεύγω κάποια πράγματα τα οποία έκανα και σιγά σιγά να διώχνω και κάποια πάθη. Τώρα αν θα τα καταφέρω ή όχι…».

Η σχέση με τον Άγιο της εποχής μας Γέροντα Παΐσιο

«Οφείλω να πω ότι για εμένα, επί της ουσίας, ο Άγιος Παϊσιος ήταν ο πρώτος μου πνευματικός καθοδηγητής, αφού τα βιβλία του ήταν τα πρώτα που μελέτησα και με βοήθησαν στην είσοδο αυτού που ονομάζουμε πνευματική ζωή. Έτσι, κατά τη διάρκεια της επιστροφής μου από το Άγιο Όρος, περάσαμε από το μοναστήρι στο οποίο αναπαύεται ο Άγιος και προσκυνήσαμε», είχε δηλώσει σε συνέντευξή του ο Νίκος Αναδιώτης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...