Κόσμος

Γιγάντια διαρροή από την British Airways! Παραβιάστηκαν τα στοιχεία χιλιάδων πελατών - Πρόστιμο-"μαμούθ" στην εταιρεία

Πρόστιμο 189 εκατομμυρίων λιρών στην British Airways για παραβίαση δεδομένων πελατών όσο αφορά τα στοιχεία που εκλάπησαν από την ιστοσελίδα και την ειδική εφαρμογή της British Airways, και αφορούν περίπου 380.000 πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες.

Το Γραφείο του Επιτρόπου Πληροφοριών επέβαλε πρόστιμο 189 εκατομμυρίων λιρών στην British Airways με βάση τον νόμο περί προστασίας προσωπικών δεδομένων της Μεγάλης Βρετανίας, μετά την παραβίαση προσωπικών δεδομένων 380.000 πελατών, ύστερα από κυβερνοεπίθεση.

Ο επικεφαλής της British Airways Άλεξ Κρουζ δήλωσε πως η εταιρεία «εξεπλάγη και απογοητεύτηκε» από την απόφαση.

«Η British Airways έδρασε γρήγορα ενάντια σε μία εγκληματική πράξη που είχε στόχο την υποκλοπή δεδομένων πελατών. Δεν έχουμε βρει ενδείξεις για απάτες ή δόλιες ενέργειες σε λογαριασμούς που σχετίζονται με την κλοπή. Ζητούμε συγγνώμη από τους πελάτες μας για την αναστάτωση που τους προκάλεσε το συμβάν», συμπλήρωσε ο Κρουζ.

Η εταιρία θα ασκήσει έφεση κατά του προστίμου, το οποίο ενδέχεται να κοστίσει σχεδόν το 1,5% του κύκλου των εργασιών της εταιρείας για το τρέχον έτος.

Η εταιρεία ενημέρωσε την αστυνομία 16 ημέρες μετά την επίθεση από τους χάκερς. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι δράστες έκλεψαν δεδομένα από τους πελάτες που περιελάμβαναν τραπεζικούς λογαριασμούς, email, αριθμούς καρτών, ακόμα και κωδικούς ασφαλείας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ