Κόσμος

Γενοκτονικές Φρικαλεότητες! Έκθεση του Ηνωμένου Βασιλείου απαιτεί κυρώσεις σε χώρες που διώκουν τους Χριστιανούς

"Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι πράξεις βίας και άλλοι εκφοβισμοί εναντίον των χριστιανών γίνονται όλο και πιο διαδεδομένοι."
Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων μια έκθεση κατ' εντολήν του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών, η οποία έχει διαπιστώσει ότι ο χριστιανισμός είναι η πιο διωγμένη θρησκεία στον κόσμο και συνιστά να επιβληθούν κυρώσεις στους δράστες αυτής της καταπίεσης.

Η έκθεση, που συνέταξε ο Philip Mountstephen, Επίσκοπος του Truro και παρέθεσε στον Jeremy Hunt, διαπιστώνει ότι το ένα τρίτο των πληθυσμών του κόσμου πάσχει από θρησκευτικές διώξεις και ότι το 80% των ατόμων που πλήττονται είναι χριστιανοί.

Η έκθεση αναφέρει: «Παρά την εντύπωση που οι δυτικοί μπορεί να έχουν περί του αντιθέτου, η χριστιανική πίστη δεν είναι πρωτίστως έκφραση λευκού δυτικού προνομίου»

"Σε μέρη της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, η« τεράστια κλίμακα» της βίας και οι δράστες που δήλωσαν ότι έχουν σκοπό να εξαλείψουν τη χριστιανική κοινότητα οδήγησαν σε πολυάριθμες κοινοβουλευτικές δηλώσεις τα τελευταία χρόνια ότι η συγκεκριμένη θρησκευτική ομάδα υπέστη γενοκτονίες σύμφωνα με τον ορισμό που υιοθετήθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη", ανέφερε.

Στην εισαγωγή του, ο Monuntstephen σημείωσε ότι η δίωξη των χριστιανών αγγίζει πρώτα απ 'όλα τους «φτωχούς του κόσμου».

"Αλλά αν δεν καταλάβουμε ότι είναι κατά κύριο λόγο ένα φαινόμενο του παγκόσμιου νότου και των παγκόσμιων φτωχών, ποτέ δεν θα δώσουμε σε αυτό το ζήτημα την προσοχή που του αξίζει. Οι δυτικές φωνές που μιλούν για τους φτωχούς του κόσμου δεν μπορούν να είναι τυφλοί σε αυτό το θέμα ", αναφέρει η έκθεση.

Εκτός από τις κυρώσεις εναντίον δραστών θρησκευτικών διώξεων, η έκθεση προτρέπει την κυβέρνηση να προσαρμόσει τις πολιτικές της έτσι ώστε να αντιμετωπίσει τη δίωξη των Χριστιανών με τις ίδιες αρχές που θεωρεί τη δίωξη άλλων θρησκειών.

Η έκθεση ζητούσε επίσης μεγαλύτερη έρευνα και παρακολούθηση των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που σχετίζονται με την ελευθερία της θρησκείας, καθώς και τη θέσπιση ενός συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης και άμεσης αντίδρασης σε γενοκτονικές φρικαλεότητες.

Η έκθεση τεκμηριώνει τη βίαιη καταπίεση των χριστιανών σε όλο τον κόσμο, σημειώνοντας ότι η «η δίωξη των Χριστιανών είναι επιζήμια στην περιοχή της γενέτειρας του Χριστιανισμού της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής».

Στη Νότια Ασία, οι εκθέσεις σημειώνουν ότι ένας αυξανόμενος μαχητικός εθνικισμός έχει οδηγήσει στους διωγμούς των περιθωριοποιημένων Χριστιανών, ενώ οι συγκρούσεις με τους τοπικούς πληθυσμούς πλειοψηφίας των Μουσουλμάνων καταγράφονται έντονα και  στην υποσαχάρια Αφρική.

Στην έκθεση επισημαίνεται επίσης ότι οι διωγμοί των χριστιανών έχουν παρατηρηθεί στην ανατολική Ασία, την Κεντρική Ανατολική Ασία και τη Λατινική Αμερική.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης