Κοινωνία

Γέμισε τραυματίες το κέντρο υγείας Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής - «Πρωτοφανής κατάσταση» (βίντεο)

Έξι νεκροί, δεκάδες τραυματίες, ξεριζωμένα δέντρα, αναποδογυρισμένα αυτοκίνητα, ανυπολόγιστες υλικές ζημιές, δρόμοι που μετατράπηκαν σε χειμάρρους: αυτός είναι ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός των ακραίων καιρικών φαινομένων που πλήττουν από χθες βράδυ τη Χαλκιδική.

«Η κατάσταση ήταν τραγική, αυτό φαίνεται κι από τα συμβάντα που πέρασαν από το Κέντρο Υγείας. Ήταν μια κατάσταση πρωτοφανής για την περιοχή μας, δεν την έχουμε ξαναζήσει», δήλωσε ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Νέων Μουδανιών, ο κ. Αθανάσιος Καλτσάς.

«Έγιναν τεράστιες καταστροφές, αποκολλήθηκαν διάφορα αντικείμενα, αναποδογύρισαν αυτοκίνητα, πλημμύρισε η περιοχή μας, με αποτέλεσμα να έχουμε έξι νεκρούς και 55-60 τραυματίες, από 8 μηνών έως και 72 ετών, που πέρασαν από το συγκεκριμένο Κέντρο Υγείας», εξήγησε ο κ. Καλτσάς.

Κάποιοι από τους τραυματίες επέστρεψαν στη βάση τους, αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, άλλοι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο του Πολυγύρου και σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κατάγματα άνω και κάτω άκρων.

«Είμαστε σε αναμονή, λόγω της νύχτας. Τα ξημερώματα εκτιμώ πως θα έχουμε κάποια ακόμη περιστατικά», προέβλεψε ο κ. Καλτσάς, επισημαίνοντας πως τα πιο σοβαρά τραύματα φέρουν κάποιοι από τους ανθρώπους που έχουν υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Το πρώτο περιστατικό έφτασε στο Κέντρο Υγείας Μουδανιών περί τις 21:50· τα περισσότερα συμβάντα αφορούσαν τουρίστες που παραθερίζουν στην περιοχή.

Το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Μουδανιών βρίσκεται επί ποδός, όπως και οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας. Όλοι περιμένουν το πρώτο φως της ημέρας προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος της καταστροφής.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ