Κοινωνία

Βόλος: Πλήρωσε δύο ενοίκια αλλά τελικά δεν υπήρχε... σπίτι - Προσοχή στις απάτες μέσω διαδικτύου

Εψαχνε να βρει σπίτι στην Αθήνα και πλήρωσε 600 ευρώ έναντι για δύο ενοίκια. Mόνο που η αγγελία που είχε βρει στο διαδίκτυο ήταν ψεύτικη και εκείνος που την είχε αναρτήσει απατεώνας...

Αλλη μία υπόθεση εξαπάτησης πολίτη μέσω διαδικτύου εκδικάστηκε στο ακροατήριο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου την περασμένη Παρασκευή.

Θύμα εξαπάτησης έπεσε Βολιώτισσα, η οποία κατέβαλε σε λογαριασμό τραπέζης δύο ενοίκια, ωστόσο δεν βρήκε το σπίτι τελικά που αναζητούσε στην Αθήνα και ζημιώθηκε με ένα σημαντικό εν μέσω κρίσης ποσό.

Δράστης ένας 55χρονος από τον Πειραιά. Συγκεκριμένα, το περιστατικό σημειώθηκε τον Φεβρουάριο του 2017. Η γυναίκα κατήγγειλε ότι επικοινώνησε με τον 55χρονο μέσω τηλεφώνου μετά από την ανάγνωση αγγελίας στο διαδίκτυο και ότι αναζητώντας σπίτι κινήθηκε με τον τρόπο που της είπε εκείνος μέσα από συνομιλίες και ηλεκτρονικά μηνύματα.

Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι δεν είχε καμία απολύτως σχέση με την υπόθεση. Ισχυρίστηκε ότι ενεπλάκη, γιατί ένας άλλος ένοικος της πολυκατοικίας του στην Αθήνα τού είχε ζητήσει τον τραπεζικό του λογαριασμού και την κάρτα του. Είπε ότι «δεν είχε λογαριασμό, ενώ μία θεία του θα του έστελνε χρήματα από την Κρήτη και τον εξυπηρέτησα», φέρεται να σημείωσε.

Οι ισχυρισμοί του κατηγορούμενου δεν έπεισαν το δικαστήριο. Σύμφωνα με την εφημερίδα Ταχυδρόμος του Βόλου, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου έκρινε ένοχο τον 55χρονο και τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης ενός έτους, μετατρεπόμενη προς πέντε ευρώ ημερησίως.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ