Κόσμος

Βρετανία: 23χρονη φέρεται να έπνιξε τις κόρες της επειδή την εμπόδιζαν να εκδίδεται



Μια μητέρα που κατηγορείται ότι δολοφόνησε τις δύο της κόρες είχε κάνει αναζητήσεις σχετικά με τον θάνατο στο τηλέφωνό της, ειπώθηκε ενώπιον των ενόρκων σε βρετανικό δικαστήριο.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, η 23χρονη Λουΐζ Πόρτον από το Σκίντο του Ράγκμπι αρνείται πως ευθύνεται για τον φόνο της Λέξι Ντρέιπερ, τριών ετών, και της Σκάρλετ Βάουγκαν, 17 μηνών, που πέθαναν με διαφορά 18 ημερών πέρυσι.

Προηγουμένως είχε κάνει αναζήτηση σχετικά με το πόσο χρειάζεται για να «κρυώσει ένα πτώμα», όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο.

Ο εισαγγελέας είπε ότι η Πόρτον είχε δεχτεί 41 αιτήματα φιλίας σε εφαρμογή γνωριμιών μία ημέρα πριν τον θάνατο της Λέξι. Μιλώντας στο δικαστήριο υπογράμμισε ότι οι γιατροί δεν μπορούσαν να βρουν φυσικό αίτιο θανάτου των παιδιών.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=435737816880322&set=a.104077240046383&type=3&width=500

Η Λέξι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο στις 2 και στις 4 Ιανουαρίου 2018 με αναπνευστικά προβλήματα. Οι γιατροί θεώρησαν πως είχε λοίμωξη στο στήθος και της έδωσαν αντιβιοτικά. Ωστόσο οι νοσοκόμοι που κλήθηκαν από την Πόρτον στις 15 Ιανουαρίου βρήκαν τη Λέξι νεκρή.

Ο εισαγγελέας είπε ενώπιον των ενόρκων ότι η Πόρτον κάλεσε νοσηλευτές την 1η Φεβρουαρίου λέγοντας πως η Σκάρλετ κοιμόταν στο αυτοκίνητο ενώ την πήγαινε στο νοσοκομείο. «Ο τηλεφωνητής τη ρώτησε εάν μπορούσε να την ξυπνήσει» είπε- ωστόσο δεν μπορούσε, επειδή η Σκάρλετ ήταν νεκρή, και, όπως διαπιστώθηκε αργότερα, είχε περάσει χρόνος από τη στιγμή του θανάτου της.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=586204475166988&set=a.191706824616757&type=3&width=500

Απαντώντας στις ερωτήσεις των νοσηλευτών, η Πόρτον είπε πως η Σκάρλετ είχε διαγνωστεί με γρίπη και ότι η αδερφή της είχε πεθάνει πριν από δύο εβδομάδες. «Ήταν ήρεμη και δεν έδειχνε συναισθήματα» είπε ο εισαγγελέας, προσθέτοντας πως τα κορίτσια παρουσίαζαν συμπτώματα που παρέπεμπαν σε σκόπιμη απόφραξη της αναπνευστικής οδού. «Το συντριπτικό συμπέρασμα είναι πως η Λέξι και η Σκάρλετ πέθαναν επειδή κάποιος σκόπιμα παρενέβη στην αναπνοή τους. Αυτή μπορεί να ήταν μόνο η κατηγορούμενη».

Κατά την πρώτη ημέρα της δίκης η πρώην σπιτονοικοκυρά της Πόρτον είπε πως περνούσε «όλο και περισσότερο χρόνο» προσέχοντας τα κορίτσια ενώ η μητέρα τους επιδιδόταν σε «κοινωνικές δραστηριότητες». Επίσης, ο εισαγγελέας είπε πως, δεδομένου του τι συνέβη αργότερα, είναι δύσκολο να μην καταλήξει κανείς στο συμπέρασμα πως τα παιδιά της την εμπόδιζαν «να κάνει αυτά που ήθελε, όταν τα ήθελε και με όποιους ήθελε». Ακόμη, στο δικαστήριο αναφέρθηκε ότι η Πόρτον έστειλε μια εικόνα σεξουαλικού χαρακτήρα της ίδιας σε έναν άνδρα στις αρχές του Ιανουαρίου, ενώ αντάλλασσε μηνύματα σεξουαλικού χαρακτήρα όσο ήταν στο νοσοκομείο με τη Λέξι.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=182193108901462&set=a.104077240046383&type=3&width=500

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Daily Mail, μεταξύ των δραστηριοτήτων της Πόρτον ήταν να προσφέρεται να συναντά άνδρες για σεξ ή να στέλνει φωτογραφίες σεξουαλικού περιεχομένου με αντάλλαγμα χρήματα. Όπως ειπώθηκε στο δικαστήριο, η 23χρονη είχε στείλει μηνύματα σε άνδρες ζητώντας τους να βάλουν χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό με αντάλλαγμα φωτογραφίες και σεξ. Ο εισαγγελέας διάβασε μηνύματα μεταξύ της ίδιας και ανδρών στο WhatsApp, όπου έγραφε «πες μου πόσα θα βάλεις και θα βγάλω φωτογραφίες...αν βάλεις αρκετά μπορούμε να συναντηθούμε και θα.... Θα έπρεπε να φτάνουν για τα ψώνια μου».

Στις 16 Ιανουαρίου αναφέρθηκε πως έκανε chat με άνδρες στην ιστοσελίδα μοντέλων PurplePort και σε σελίδες γνωριμιών όπως το Badoo και το MeetMe, όπου αποδέχτηκε 41 αιτήματα. Επίσης, την είχαν ακούσει να γελάει και να μιλάει μέσω Facetime με έναν άνδρα ενώ κανόνιζε την κηδεία της Λέξι.

Η δίκη συνεχίζεται.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...