Κόσμος

Βρετανία: Αφγανός επιτέθηκε με μαχαίρι σε περαστικούς-Ρωτούσε πρώτα την εθνικότητά τους!

Ενώπιον του δικαστηρίου βρίσκεται η υπόθεση με έναν Αφγανό στην Βρετανία, που επιτέθηκε με μαχαίρι σε περαστικούς, αφού πρώτα τους ρωτούσε την εθνικότητά τους.

Ένας άντρας σε σούπερ-μάρκετ στο νότιο Λονδίνο καταλήφθηκε από την επιθυμία του «να σκοτώσει μέλη του πληθυσμού» εφόσον ήταν Άγγλοι, όπως περιεγράφηκε σε αίθουσα δικαστηρίου.

Ο 32χρονος Σαμιουλαχάκ Ακμπάρι, φέρεται να παραφύλαγε για πιθανά θύματα σε ένα σούπερ-μάρκετ Tesco Extra, κρατώντας μια μια λεπίδα 10 ιντσών (περίπου 25 εκατοστά), στις 8 Ιανουαρίου.

Βίντεο δείχνει τον Αφγανό αιτούντα ασύλου να χτυπάει στον ώμο έναν περαστικό και να τον ρωτάει την εθνικότητά του. Όταν ο άντρας αποκάλυψε ότι ήταν από το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Ακμπάρι επιτέθηκε με το μεγάλο μαχαίρι, σύμφωνα πάντα με όσα αναφέρθηκαν στο δικαστήριο.

Ο εισαγγελέας είπε ότι μόνο «κατά τύχη» το ανυποψίαστο θύμα κατόρθωσε να γλυτώσει χωρίς σημάδι.

«Ο εναγόμενος σκόπευε να απειλήσει, να βλάψει και να σκοτώσει τα μέλη του πληθυσμού λόγω της εθνικότητάς τους ή αυτό που ο κ. Ακμπάρι αντιλήφθηκε ότι είναι η εθνικότητά τους- ήταν Άγγλοι», ακούστηκε στη δικαστική αίθουσα.

Μέσα σε 10 λεπτά, φεύγοντας από το σημείο, ο Ακμπάρι είχε τραβήξει μαχαίρι εναντίον άλλων δύο αντρών. Και στις περιπτώσεις, ο άντρας ρώτησε για την εθνικότητα των θυμάτων πριν εξαπολύσει επίθεση. Και οι δύο άντρες κατόρθωσαν να γλυτώσουν.

Όταν ο Ακμπάρι επέστρεψε στο σπίτι μετά το συμβάν, ο ξάδερφος του κάλεσε την αστυνομία, προειδοποιώντας ότι «θέλει να σκοτώσει τον αγγλικό λαό. Μπορώ να δω τα μάτια του, είναι σοβαρός. Θα το κάνει. Προσπαθεί να τρέξει και θα σκοτώσει κάποιον. Παρακαλώ ελάτε γρήγορα».

Η δίκη συνεχίζεται.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ