Κόσμος

Βερολίνο: Δεν αποκλείεται ευρωπαϊκή ναυτική αποστολή στο στενό του Ορμούζ

Το Βερολίνο, όπως αναφέρει η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Ουλρίκε Ντέμερ, δεν αποκλείει ευρωπαϊκή ναυτική αποστολή στο στενό του Ορμούζ.

Οι ΗΠΑ ζήτησαν επισήμως από τη Γερμανία, τη Γαλλία και τη Βρετανία να συμμετάσχουν στη στρατιωτική αποστολή της στον Κόλπο για να την «μάχη κατά της ιρανικής επιθετικότητας».

Το Βερολίνο δεν αποκλείει ναυτική αποστολή με τη συμμετοχή ευρωπαϊκών χωρών, για να εξασφαλίσει την ασφάλεια στα στενά του Ορμούζ, ανέφερε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Ουλρίκε Ντέμερ.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδονται, οι ΗΠΑ έχουν επισήμως προτείνει στη Γερμανία κοινή αποστολή,

«Κατ’ αρχήν, η κυβέρνηση θεωρεί ότι αξίζει να αναφερθεί η πρόταση για ναυτική αποστολή προστασίας, είναι σε επαφή με ευρωπαίους εταίρους, με τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο κυρίως» δήλωσε η Ντέμερ.

Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ ζήτησαν επισήμως από τη Γερμανία, τη Γαλλία και τη Βρετανία να συμμετάσχουν στη στρατιωτική αποστολή της στον Κόλπο για να την «μάχη κατά της ιρανικής επιθετικότητας».

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες  παρουσίασαν, πρόσφατα σε συμμάχους τους, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, το όραμά τους για την ναυτική περιπολία στον Περσικό Κόλπο και ζήτησαν να συμμετάσχουμε στην αποστολή αυτή. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση το έλαβε υπόψη της, αλλά δεν έδωσε υποσχέσεις», απάντησε το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Πρόσθεσε ότι θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στη μείωση της έντασης και στις διπλωματικές προσπάθειες, παρά στην ανάπτυξη επιπλέον στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές