Πολιτική

Βελόπουλος: Πεθαίνει η Ελλάδα από την υπογεννητικότητα - Να δώσουμε κίνητρα στη γυναίκα

Με το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών ξεκίνησε την ομιλία του ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος ζήτησε να έρθει ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, στη Βουλή, για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Αιτήθηκε να εξηγήσει ενώπιον του σώματος τι έγινε και βιάστηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να κλείσει των θέμα των Σκοπίων.

«Ακούγοντας τον Έλληνα πρωθυπουργό άκουσα 76 “ΘΑ”, όταν έχουμε προγραμματικές δηλώσεις με τα ΘΑ δεν μπορείς να συναινέσεις», είπε ο κ. Βελόπουλος και συνέχισε λέγοντας πως ακόμα περιμένω 20 βουλευτές για την περιβόητη μήνυση στον κ. Νίκο Κοτζιά. Υπογράμμισε πως δε λέω να πάμε στο δικαστήριο τον άνθρωπο ούτε ότι είναι προδότης αλλά να συζητήσουμε τελικά τι έγινε.

Να έρθει στη Βουλή για να μάθουμε γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ βιάστηκε να κλείσει το θέμα των Σκοπίων. Να μάθουμε γιατί βιάστηκε ο Κοτζιάς. Παράλληλα, ισχυρίστηκε ότι δεν είναι αλήθεια πως ότι η ΝΔ είπε δεν θα ακυρώσει τη συμφωνία.

Ανέδειξε, παράλληλα, ως μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι πεθαίνει η Ελλάδα, τονίζοντας πως δεν γεννιούνται Έλληνες. Ισχυρίστηκε ως λύση να αντιγράψουμε ευρωπαϊκά μοντέλα. Ένα παράδειγμα είναι αυτό που κάνει η Ουγγαρία, λέγοντας πως τελειώνει η Ελλάς. Ανέφερε πως στην Ελλάδα το παιδί είναι τεκμήριο και ζήτησε να δοθεί κίνητρο για την Ελλάδα. Να δώσουμε κίνητρα στην γυναίκα, την εργαζόμενη, να τη βοηθήσουμε, είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με το προσφυγικό, υπογράμμισε πως όταν δίνονται, όπως είπε, για παράδειγμα στον Αφγανό επιδόματα γιατί να φύγει. Είπε δε πως αν κόψουμε τα επιδόματα δεν πρόκειται να έρθει, αυτό σημαίνει προτροπή και πρόληψη. Και στη συνέχεια αναρωτήθηκε από πότε ο Αφγανός έγινε πρόσφυγας, πως το λέει ο ΟΗΕ. Γιατί να τα αλλάζουμε.

Επεσήμανε δε πως το χειροκρότημα στον Χρυσοχοΐδη από τη ΝΔ ήταν τόσο έντονο, που δεν ήταν ούτε στον πρωθυπουργό. Αναρωτήθηκε από που και ως που η αστυνομία να φυλάει τα σύνορα, ενώ ζήτησε να μη βγει από τη φυλακή ο παιδεραστής. Η πολιτεία πρέπει να παρεμβαίνει στα ορθά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ