Πολιτική

Βαρεθήκατε την παραλία; Ποτάμια και λίμνες της Ελλάδας για δροσερά μπάνια

Χρυσαφένιες αμμουδιές, γαλαζοπράσινα νερά και νησιωτικοί προορισμοί υποδέχονται κάθε καλοκαίρι Έλληνες και ξένους τουρίστες που απολαμβάνουν τις φυσικές ομορφιές της Ελλάδας. Τα τελευταία χρόνια, όμως, το ενδιαφέρον των τουριστών έχει στραφεί και στα όμορφα ποτάμια και τις λίμνες της χώρας που προσφέρονται για δροσερά μπάνια αλλά και για εναλλακτικό τουρισμό.

Πολυλίμνιο Μεσσηνίας

Ένα μαγευτικό μέρος κοντά στο χωριό Χαραυγή προσφέρει 15 λίμνες με καταρράκτες αλλά και μικρές φυσικές πισίνες που δημιουργούνται από τα νερά των ποταμών. Η περιοχή που θεωρείται η «Γαλάζια Λίμνη» της Μεσσηνίας έχει γίνει πόλος έλξης για τουρίστες, φυσιολάτρες, ορειβάτες αλλά και κολυμβητές και προσφέρει πολλές δραστηριότητες κοντά στη φύση.

Λίμνη Πλαστήρα

Η τεχνητή λίμνη Πλαστήρα βρίσκεται στο οροπέδιο της Νεβρόπολης στο Νομό Καρδίτσας και είναι ιδανική τόσο για χειμερινές όσο και για καλοκαιρινές διακοπές. Διαθέτει οργανωμένες πλαζ με δραστηριότητες για όλη την οικογένεια-όπως βαρκάδα μέσα στη λίμνη, πεζοπορία και ιππασία-πολλά ξενοδοχεία και φημισμένες ταβέρνες. Το τοπίο έχει μαγευτική ομορφιά και τα νερά της λίμνης προσφέρονται για δροσερά μπάνια!

Στη Νέδα Μεσσηνίας

Υπέροχοι καταρράκτες – ο μεγαλύτερος καταρράκτης είναι 20 μέτρων και ο μικρότερος 7 μέτρων-που δημιουργούν τιρκουάζ πισίνες ιδανικές για βουτιές, θα ανακαλύψετε στη Νέδα της Μεσσηνίας. Απολαύστε το μπάνιο σας και ξεκουραστείτε κάτω από τη σκιά των πλατανιών. Για τους λάτρεις της πεζοπορίας, θα βρείτε διαδρομές με υψηλό δείκτη δυσκολίας, αλλά θα ανταμειφθείτε με κολύμπι σε φυσικές σπηλιές!

Βενέτικος Γρεβενών

Ο ποταμός Βενέτικος του νομού Γρεβενών πηγάζει από τον Σμόλικα και συναντά τον Αλιάκμονα. Οι ντόπιοι αλλά και οι τουρίστες απολαμβάνουν κάθε καλοκαίρι το μπάνιο τους σε ένα όμορφο και καταπράσινο τοπίο που προσφέρει τόσο βραχάκια για βουτιές για τους πιο τολμηρούς αλλά και αμμουδιά για τους λάτρεις της ηλιοθεραπείας.

Βοϊδομάτης

Ένα από τα πιο όμορφα ποτάμια της Ελλάδας βρίσκεται στην Ήπειρο και πηγάζει από το φαράγγι του Βίκου φτάνοντας στον κάμπο της Κόνιτσας για να συναντήσει τον ποταμό Αώο. Ο Βοϊδομάτης –αλλά και ο Αώος- διαθέτει αρκετά κρύα νερά για όσους τολμηρούς θέλουν να κάνουν μπάνιο το καλοκαίρι αλλά και πολλά καταπράσινα σημεία για να κάνει κάποιος πικνίκ και να απολαύσει τη βόλτα του.

Αχέροντας

O Αχέροντας θεωρείται ένα από τα ομορφότερα ποτάμια της Ελλάδας με ένα μαγευτικό τοπίο που συμπληρώνουν τα λευκά βράχια που περικλείουν τα γαλαζοπράσινα νερά. Θα ανακαλύψετε μικρούς καταρράκτες και πολλά πλατάνια για να ξεκουραστείτε μετά το αρκετά παγωμένο μπάνιο!

Λίμνη Ηραίου

Μόλις 18 χιλιόμετρα έξω από το Λουτράκι, το Ηραίο, είναι ιδανικό για μια μονοήμερη εξόρμηση για τους κατοίκους της πρωτεύουσας. Η λιμνοθάλασσα προσφέρεται για πιο ζεστά μπάνια ενώ διαθέτει και μικρή παραλία για πικνίκ. Μετά το μπάνιο επισκεφτείτε και τον αρχαίο ναό της Ήρας!

Λίμνη Βουλιαγμένης

Μισή ώρα από το κέντρο της Αθήνας, βρίσκεται η λίμνη της Βουλιαγμένης με τα ιαματικά νερά. Ιδανική για όλες της ηλικίες και για μπάνιο με θέα τις περίφημες σπηλιές. Απολαύστε τον καφέ ή το ποτό σας μετά το μπάνιο και κάντε ηλιοθεραπεία στις ξαπλώστρες! Οι επισκέπτες καλό είναι να γνωρίζουν ότι πρέπει να πληρώσουν για την είσοδό τους.

Νέστος

Ο Νέστος διαθέτει πολλές παραλίες που θα ανακαλύψετε περπατώντας στην πεζοπορική διαδρομή. Θα θαυμάσετε το υπέροχο τοπίο με τα γαλαζοπράσινα νερά, θα δείτε ελαφάκια που κατεβαίνουν για να πιουν νερό αλλά και πολλές δραστηριότητες που διοργανώνονται στην περιοχή, όπως η πεζοπορία και το ράφτινγκ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...