ΗΠΑ

Αυτό είναι το νέο υπερόπλο των ΗΠΑ που θα «αχρηστεύσει» τα κινεζικά drones και πυραύλους! (βίντεο)

Η Υπηρεσία Προηγμένων Αμυντικών Ερευνητικών Προγραμμάτων του αμερικανικού Πενταγώνου, γνωστή και ως DARPA, αποκάλυψε το νέο οπλικό της σύστημα, το οποίο προορίζεται για έναν εξειδικευμένο σκοπό, να εξουδετερώσει τις απειλές που προβάλλουν τα κινεζικά πολεμικά πλοία και αεροσκάφη.

Με την τεχνολογική ανάπτυξη οπλικών συστημάτων να προχωρά αδιάκοπα, οι απειλές που προκύπτουν είναι ολοένα και πιο σύνθετες και κατ’ επέκταση πιο ανθεκτικές στην αντιμετώπισή τους, κάτι που οι Αμερικανοί γνωρίζουν και έτσι προχωρούν στην ανάπτυξη ενός πυραύλου που θα αναχαιτίζει κινεζικά πυραυλικά συστήματα.

Σε νέο βίντεο, διακρίνεται ο νέος αυτός πύραυλος «MAD-FIRES» που αναπτύσσεται από κοινού με την DARPA και την Raytheon και έχει ως αποστολή την αναχαίτιση πολλαπλών «κυμάτων» εχθρικών πυραυλικών επιθέσεων και απειλών όπως μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα.

Αυτό που κάνει εντύπωση στα πλάνα αυτά, είναι ότι ο πύραυλος «MAD-FIRES» εμφανίζεται να αντιμετωπίζει πυραύλους που εκτοξεύονται από πολεμικά αεροσκάφη και πλοία, που είναι ίδια με κινεζικά H-6 βομβαρδιστικά και φρεγάτες αντίστοιχα.

Όταν έρθει η ώρα να αναπτυχθεί ο πύραυλος αυτός, θα έχει την δυνατότητα θα συνδυάζει την ταχύτητα, την ταχύτητα πυρός με την ακρίβεια και την εμβέλεια που χαρακτηρίζουν τα κατευθυνόμενα βλήματα.

Δείτε βίντεο:

https://twitter.com/Raytheon/status/1153409571286921218

onalert.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...